Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Сарајлије декласиране у полуфиналу. Против Динама за трофеј

За титулу најбољег тима „Купа пријатељства“ бориће се Црвена звезда и загребачки Динамо.

Динамо је у првом полуфиналу савладао суботички Спартак резултатом 1:0 и тако се реванширао екипи са севера Србије за пораз у групној фази такмичења. Стрелац за „Модре“ био је Баришић. У другом полуфиналном мечу Црвена звезда је маестралном игром декласирала сарајевски Жељезничар и заказала борбу за трофеј против Загрепчана.

Црвено-бели су се у данашњем полуфиналу, на теренима спортског центра „Палисад“, просто поиграли са екипом из Сарајева, која им је парирала у прелиминарној фази такмичења. Тада је Црвена звезда Жељин отпор срушила у другом полувремену, док је данас српском представнику било потребно шест минута да ствари постави на своје место.

Поново је доминирао нападач Црвене звезде Александар Кахвић, апсолутни рекордер када је реч о најбољим стрелцима „Купа пријатељства“ у историји. Момак из Теслића, рођен 2004. године, постигао је против Жељезничара два гола и стигао до коте од осам погодака. Нико раније није имао ни изблиза такав учинак.

Поред Кахвића, сјајну ролу пружио је капитен Црвене звезде Никола Кнежевић који је као и снажни нападач испоручио дуплу порцију у мрежу Сарајлија, а стигао је да упише и асистенцију Стојановићу.

Кроз праву голготу су морали да прођу играчи са Грбавице. Звезда је после шест минута игре већ водила са 2:0, а до краја првог полувремена постигла је још три гола. Могла је и више, јер тим из Сарајева није имао решење за нападе црвено-белих по боковима и сјајне центаршутеве бекова Вукашина Крстића и Виктора Радојевића.

Када је Црвена звезда осигурала пласман у финале Марко Неђић је почео да мења. Пре краја првог полувремена из игре су изашли Кахвић и Кнежевић како би сачували свежину за сутрашње финале. Могао је Жељезничар, ако ништа друго, да постане први тим који је затресао мрежу црвено-белих на овом турниру, али се истакао голман Маринковић.

Пао је темпо у наставку. Звездин тренер Марко Неђић је промешао карте, лепо погодак постигао је резервиста Бошковић школским ударцем левоном ногом са 16 метара. Коначан резултат постигао је Брајић.

Финална утакмица између Црвене звезде и Динама из Загреба игра се сутра (недеља 6. јун) у 13.15.

Треба напоменути да су млади фудбалери Црвене звезде на путу до финала постигли 17 погодака, а да се мрежа наше екипе нити једном није затресла.

Повезане вести

Leave a Comment