Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеТрансфериФудбал

Милуновић одабрао турску Алању

Црвена звезда је остала без Немање Милуновића. Стамени штопер, један од најбољих играча екипе Дејана Станковића у прошлој сезони, потписао је двогодишњи уговор са турском Алањом, потврдио је тај клуб.

Надали су се у Љутице Богдана да ће рођени Чачани потписати нови уговор са црвено-белима, преговори око сарадње трајали су више од шест месеци. Међутим, Милуновић је одлучио да се као слободан играч отисне у нову инострану епизоду. Имао је на столу понуде из Саудијске Арабије, на крају је изабрао Турску. Односно екипу која је прошле године заузела седму позицију у тамошњем првенству и била једно од најпријатнијих изненађења Суперлиге.

Замисао Дејана Станковића и људи из Црвене звезде била је да у летњим квалификацијама за Лигу шампиона упаре Немању Милуновића и Александра Драговића. Међутим, искусни централни дефанзивац, стрелац четири овосезонска гола за освајача дупле круне, није желео да остане у Љутице Богдана. Његов одлазак оставио је рупу у последњој линији Црвене звезде, без обзира што Станковић поред Драговића може да рачуна на Панкова, Дегенека и младог Ераковића. Као потенцијална замена за Немању Милуновића већ фигурира Срђан Бабић, момак који је последњих годину дана провео на позајмици у Фамаликау.

За две сезоне у Црвеној звезди Немања Милуновић је одиграо 87 утакмица, постигао 10 голова и уписао две асистенције. Освојио је три шампионске титуле, Куп Србије и учествовао у историјским резултатима у Европи. Најјачи утисак оставио је у претходној такмичарској години, када је био један од најбољих централних дефанзиваца прелиминарне фазе Лига Европе. Дао је гол на гостовању Генту, имао још неколико вансеријских издања. Током рада са Дејаном Станковићем пружао је можда и најбоље партије у каријери.

Пре Црвене звезде Немања Милуновић је играо за БАТЕ Борисов, лучанску Младост и Борац из Чачка.

Повезане вести

2 comments

Раде Република Српска јун 5, 2021 at 21:39

Штета, што је отишао,по мени Милуновић је добар играч.

Reply
Delije Sever Ns јун 5, 2021 at 21:02

Velika šteta!Jedan od najboljih štopera u istoriji Zvezde da ga tako lako izgube.Pa nije lud bio da otpiše veliko dugovanje što mu Zvezda duguje da bi podpisao dvogodišnji ugovor isti kao što je i imao.Bitno je da se nedorečenim fudbalerima daju milionske plate koji ni dres nisu oznojali a našem najbolji štoper da se ucenjuje!Još jedan ekstra igrač vam ode ispred nosa za džabe e tako se to neradi junaci iz uprave.Milune brate svako dobro ti želim,ti si naš brat bio i ostao!

Reply

Leave a Comment