Moja Crvena Zvezda
ОсталоПливање

Интервју са пливачким надама

Живот професионалног спортисте носи тешко бреме. Пут до успеха је тежак и дуг, понекад уме и да заболи, али сваки од њих себи даје заклетву говорећи да ће успети. У тим тренуцима бол им не може ништа, за њих нема предаје.

Много је важно бити упоран у периоду развијања јер сваки почетак је најтежи, а детињство мора остати безбрижно. Урош Ђоковић има десет година, Нађа Величковић 14 и Душан Бабић 11. Њих троје задовољство налазе у базену, он их спаја. Пливање им је највећа страст за које су се одавно већ везали. Временом су постали прави заљубљеници у спорт којим се баве.

– Волимо да пливамо и у базену нам је најлепше. За Звезду навијамо и срећни смо што смо део ње – рекле су наше младе наде у глас и наставиле: – Тренирамо много, помало је тешко, али вредеће једног дана. Наш труд и одрицање доћи ће до изражаја.

Урош, Нађа и Душан су пливачи који имају сјајне резултате за своје године, одлични су ђаци и временом ће постати и комплетне личности. Уз Звезду одрастају и њој се радују из дана у дан. Имају своје идоле и већ размишљају о злату на Олимпијским играма. Тренинзи им се одржавају на базену СРЦ „ Милан Гале Мушкатировић“ и на њих долазе и по киши и по снегу. Свакодневна вежбања уз савете доброг учитеља од њих праве спортисте.

– Ова деца плод су нашег рада од годину и по дана. Иако имамо доста финансијских проблема, ми правимо изузетне резултате. Наш такмичарски погон броји 20 пливача. Нађа је кандидат за јуниорско ЕП, а Урош и Душан за Олимпијаду младих – истакао је тренер Александар Шканата.

С великим ентузијазмом граде своје приче и показују огромне интересе за то чиме се баве. Циљ ова три детета је да једног дана постану професионални пливачи, и то веома успешни. Пливање им је све, можда и више од тога.

Повезане вести

Leave a Comment