Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАтлетикаВажноНајновијеОстало

Синанчевићу злато на 74. Првенству Балкана

Најбољи сениори Балкана за најуспешније у 2021. години борили су се у Србији. Домаћини су се као никада раније потрудили око амбијанта, па је ове године стадион у Смедереву био смештен у трвђави из петнаестог века.

Састав репрезетације Србије био је нешто измењен у односу на прошлонедељни Куп Европе на Кипру. Међутим, сви атлетичари Црвене звезде који су тамо наступили били су позвани и на шампионат Балкана.

Златну медаљу, рекорд шампионата и још једну титулу у својим бацачким рукама има Армин Синанчевић, који је победоноси хитац постигао у последњој серији бацивши куглу 21.50 метар. Форма која даје велика очекивања на Олимпијским играма у Токију, које почињу за мање од месец дана.

Првог дана такмичења Милана Тирнанић је наступила на 100 метара и у полуфиналу истрчала 11.74 секунди. У својој квалификационој групи Милана је била трећа, а за улазак у финале недостајало јој је мало спортске среће, јер су улазиле две првопласиране и још две такмичарке по резулату.

До 11. позиције дошла је Тијана Јапунџић на 400 метара, која је истрчала 56.74 секунди. У својој групи заузела је четврту позицију.

Пето место у трци на 400 метара препоне освојио је Милош Марковић са 53.5 секунди.

Сребрну медаљу на 4×100 метара репрезетација Србије освојила је у саставу Ања Лукић, Ивана Илић, Тамара Милутиновић и Милана Тирнанић са 45.58 секунди.

Сениори су били пети у саставу Алекса Кијановић, Михајло Мандић, Бошко Кијановић и Стефан Михајлов са 40.98 секунди.

Други дан Првенства Балкана

Другој дана у појединачним дисциплинама наступила је само Александра Ивановић у бацању кладива. Она је са даљином од 56.54 заузела седму позицију.

Штафета 4×400 метара била је четврта у обе конкуренције. Тијана Јапунџић трчала је четврту код сениорки. Док су за мушку наступала чак три Звездина атлетичара, Милош Марковић, Милош Радојковић и Иван Марковић.

Честитамо свим репрезентативцима и желимо им пуно успеха и добру припрему за предстојеће Екипно првенство Србије које нас очекује за викенд.

The post Синанчевићу злато на 74. Првенству Балкана appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment