Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Рит каријеру наставља у Аустралији

Кошаркашки прелазни рок када је у питању лето 2021. године биће изузетно турбулентан. Тренер Дејан Радоњић већ сада може да рачуна на четворицу нових кошаркаша Николу Ивановића, Луку Митровића, Ерона Вајта и Стефана Лазаревића, али исто тако познато је ко је до сада напустио клуб од играча који су претходне сезоне били део црвено-беле породице.

У дану када је наш клуб обелоданио повратак изданка наше кошаркашке школе Стефана Лазаревића, један од играча који су претходне сезоне носили црвено-бели дрес напустио је Мали Калемегдан. Иако су поједини портали пре пар дана известили да ће Звездин Аустралијанац, пореклом са подручја данашњег Јужног Судана Дуоп Рит, појачати екипу Морнара из Бара, он је променио одредиште и каријеру наставља у Аустралији. Како се сазнаје он је потписао уговор са екипом Илавара Хокс из Волонгонга, Нови Јужни Велс.

Дуоп Рит је након средње школе коју је завршио у Перту, кошаркашку каријеру наставио прво на Ли колеџу из Бејтауна у Тексасу, а затим и на универзитету Луизиана. Године 2018. дошао је у екипу ФМП-а из које је претходног лета стигао на Мали Калемегдан. У црвено-белом дресу је у сезони 2020/21 одиграо 53 меча и постига 253 поена.

Дуопу Риту желимо све најбоље у наставку каријере.

Повезане вести

Leave a Comment