Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеТрансфериФудбал

Фалко и Диони близу одласка са „Маракане“

Након убедљивог тријумфа у првом сусрету плеј-офа УЕФА Лиге Европе против румунског Клужа, фудбалери Црвене звезде савладали су у дерби сусрету 6. кола Супер лиге Србије лидера на табели ТСЦ из Бачке Тополе чиме је направљена добра увертира пред одлучујући европски квалификациони сусрет.

Већ сада руководство Црвене звезде ради на коначном саставу екипе за јесења европска искушења, а поред долазака појачања извесно је да ће стадион „Рајко Митић“ наредних дана неко морати и да напусти. Како се сазнаје први који би требали да раздуже црвено-белу опрему требали би да буду италијански интернационалац Филипо Фалко и Француз Луа Диони.

Филипо Фалко је у јануару ове године стигао на наш највећи стадион из италијанског Лећеа у трансферу вредном 1,2 милион Евра. Очекивало се да ће Фалко бити један од кључних креатора Звездине игре, али је он само на моменте показивао свој раскошни таленат. Како се сазнаје Фалков велики проблем је непознавање језика, тј. чињенице да се служи једино италијанским језиком што свакако онемогућава нормалну комуникацију. Како се сазнаје за Фалкове услуге заинтересована је екипа Монце која наступа у италијанској „Серији Б“. Екипа из Ломбардије спремна је да за италијанског фудбалера издвоји 1,3 милиона Евра и извесно је да ће до краја месеца Филипо Фалко напустити стадион „Рајко Митић“ и вратити се у италијански фудбал.

Други фудбалер за кога се очекује да ће у што скорије време напустити црвено-бели део Топчидерског брда је француски нападач Луа Диони. Он је пре нешто мање од два месеца стигао у Београд као позајмљеи играч француског Анжија. Требао је да буде замена Дијегу Фалћинелију, али никога на „Маракани“ није убедио у поседовање квалитета којим би завредио пажњу тренера Дејана Станковића. Француз је до сада одиграо шест мечева у црвено-белом дресу и постигао два поготка. Оба гола постигао је у оквиру квалификација за Лигу шампиона у Београду против Каирата (5:0) и Шерифа (1:1). Францускки интернационалац дуел у плеј-офу Лиге Европе против Клужа одгледао је са клупе, док у сусрету против ТСЦ-а није био у конкуренцији, наводно због стомачног вируса, а суштински све говори да је његова мисија на „Маракани“ приведена крају. Велики проблем је што би наш клуб морао да исплати све загарантоване зараде Дионију до краја позајмице, али ипак постоји могућност да неки други клуб прихвати услове по којима он тренутно наступа за наш клуб. Како се незванично сазнаје један клуб из Турске чије име још уве није познато, заинтересован је за Дионија и може се догодити да и он до краја месеца напусти Београд.

Остаје нам да сачекамо наредне дане и видимо шта и како ће се догађати када су трансфри у питању, али ипак очекује се да многе ствари буду јасније након реванш меча плеј-офа УЕФА Лиге Европе у Румунији против Клужа.

Повезане вести

3 comments

Delije Sever Ns авг 22, 2021 at 19:15

Jeste bila bi šteta da je nešto pokazao u Zvezdi.Samo mi reci brate na kojoj tekmi je on tebe oduševio i da je rešavao tekme u Zvezdi a davali su mu šansu do besvesti.Jel posle svake tekme dal odigro 10min ili 50 on završi na listi povređenih i oporavlje se po 10,15dana.Kad god je bilo bitno njega nigde nije bilo.A to što je dao par golova u Lećeu da je valjao neko bi ga od velikana već uzeo tako da mi za njega uopšte nije žao a došao je u Zvezdu da se leči i uzima platu koju nikad za ovo provedeno vreme nije zaslužio.Samo realno da gledamo i sve će nam biti jasno.Dioni nije tip igrača za Zvezdu i on što pre ode bolje je za Zvezdu.

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 22, 2021 at 18:05

ZA FALKA JE ŠTETA,TAKAV TEHNIČAR NIJE BIO U ZVEZDI 10G A OD 29 NJIH JE DOKTOR NAUKA..OPET DOKTOROVE MUĆKE I PRANJE PARA

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 22, 2021 at 18:04

KAD JE DIONI DOŠAO I ODIGRAO PRVE MIN POSLE 5MIN SAM REKAO DA JE ČOVEK PROMAŠAJ VEKA..ON SE FUDBALOM NIJE BAVIO

Reply

Leave a Comment