Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Звездина делегација посетила академију Зенита

Представници Омладинске школе Црвене звезде су посетили фудбалску академију Зенита у Санкт Петербургу. Наша делегација је успоставила сарадњу са руским фудбалским великаном, где су договорени нови пројекти у заједничкој сарадњи ова два клуба.

Делегација наше Омладинске школе је посетила академију руског фудбалскиог клуба Зенит. Домаћин је у сјајном расположењу, на челу са Максимом Погореловим, генералним директором академије, и Андрејом Аршавином бившим играчем Зенита и садашњим спортским директором академије, дочекао црвено-беле. Сарадња између два фудбалска великана озваничена је договором о спровођењу разних пројеката који су предвиђени за наредни период. Први тренер Омладинске школе Црвене звезде – Никола Јелић је са великом радошћу говорио о договору Зенита и нашег клуба.

Посетили смо академију фудбалског клуба Зенит. Делегацију су поред мене представљали директор Омладинске школе Драган Младеновић, спортски директор Графичара Душан Анђелковић и координатор базе Владимир Цвјетичанин. Задовољни смо како је прошао састанак и домаћин је показао огромно поштовање према фудбалском клубу Црвена звезда, као и према томе што наша академија, односно школа ради. Заинтересовани су да сарадња буде на вишем нивоу, а на састанку је одлучено да њихови тренери већ у децембру дођу у Србију на обуку, док ће тренери из наше школе отићу у Русију у фебруару наредне године. Такође, договорен је турнир пријатељства између четири екипе Зенита и Звезде у Санкт Петербургу. Учествоваће генерације рођене 2004, 2005, 2006. и 2007. године, а договорена је размена играча на период од недељу до две. Исто тако и они долазе овде, па су у плану заједничке припреме уз још доста разних пројеката. Засадили смо дрво пријатељства Црвене звезде и Зенита, обишли академију где смо видели феноменалну инфраструктуру и услове на нивоу највећих европских академија – подвукао је Јелић.

Као знак пријатељства и дугорочне сарадње између Црвене звезде и Зенита, на академији руског фудбалског представника две делегације су засадиле дрво пријатељства као први корак према успешној сарадњи.

The post Иза југа Маракане – Звездина делегација посетила академију Зенита appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment