Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Одбраном, одбрањена „Арена“. Жалгирис коначно пао у Београду

Након два узастопна пораза кошаркаша Црвене звезде у дуелима са Жалгирисом у Београду, црвено-бели су вечерас у оквиру 3. кола Евролиге савладали литванског великана и сада мирно са скором од две победе из три сусрета путују у Москву на мегдан екипи ЦСКА.

Црвена звезда мтс – Жалгирис Каунас 73:61 (13:14, 16:13, 17:15, 27:19)

Готово 19 месеци Звездаши су чекали нови евролигашки спектакл у Београду. Дочекали су га, баш као и ново фантастично издање црвено-белих. Црвена звезда мтс је дочекала Жалгирис, спремна да оствари победу, а пут до ње је трасирала гранитна одбрана. Још један противник се суочио са чврстом одбраном изабраника Дејана Радоњића и није могао да је превазиђе. Публика је носила црвено-беле до нове победе у Евролиги, Жалгирис је савладан резултатом 73:61.

Најефикаснији актер утакмице био је мотивисани Никола Калинић који је постигао 15 поена. Пратио га је Лука Митровић са 12 кошева, док је двоцифрен био и Нејт Волтерс са 11 поена.

Почетак утакмице обележила је веома чврста игра обе екипе. Кошаркаши Црвене звезде мтс су боље отвоворили вечерашњи меч и први стигли до осетније предности (12:5) на половини првог дела игре. Међутим био је присутан проблем у нападачком делу игре, домаћи су се мучили и поене уписивали углавном са линије слободних бацања али екипа Дејана Радоњића је држала ситуацију под контролом захваљујући јакој и препознатљивој одбрани. У наставку прве четвртине, гости из Каунаса су такође чврством одбраном и стрпљивом игром постепено топили предност домаћих, да бих минут пре краја првог дела игре стигли до водства после поена Гифаја (13:14), што је био и крајњи резултат после десет минута кошарке.

Другу деоница почела је атрактивним закуцавањем Луке Митровића што је изазвало одушевљење публике у ”Штарк арени”, на шта се надовезала и пожртвована реакција Остина Холинса који је спашавајући једну лопту завршио у другом реду публике на опште одушевљење све присутних гледалаца. Обе екипе су додатно појачале одбану одбрану, тако да су пет минута пре краја првог полувремена збирно постигле свега девет поена. До великог одмора екипе су се константно смењивале у вођству, играло се кош за кош где се за сваки поен добро требало помучити. У изузетно тврдом првом полувремену боље су се снашли кошаркаши Црвене звезде мтс који су на паузу отишли са два поена предност ( 29:27)

У првом делу игре код црвено-белих најзапаженијие је био Нејт Волтерс који је убацио девет поена и додао три асистенције, пратио га је Давидовац са пет поена. Код гостију најистакнутији је био Небо са 10 поена и седам скокова.

Наставак меча обележио је Никола Калинић својим сјајним потезима који је у овом делу игре убацио девет поена. Репрезентативац Србије био је свеприсутан на терену. Отворио је трећи део игре погођеном тројком, а потом додао још шест поена. Пратили су га Остин Холинс, Лука Митровић и Огњен Добрић тако да су црвено-бели на два ипо минута пре краја треће деонице стигли до највеће предности (45:37).

Као и трећу, Звезда и последњу деоницу отвара поготком за три поена, овај пут прецизан је био Макро Симоновић. Одличне роле у овом делу игре прзужили су Добрић и Лука Митровић који је правио велике проблеме Жалгирису у рекету. Кошаркашки Жалгириса никако нису дозвољавали црвено-белима да им задају коначни ударац. Погађали су неке изузетно тешке поготке за три поена и тако били у игри до самог краја меча.

Ипак, последња два минута утакмице протекли су само у знаку једне екипе, њене гранитне одбране која је трасирала пут чак и до двоцифрене победе.

Црвена звезда мтс: Калинић 15 (5 ск), Добрић 13, Митровић 12, Волтерс 11, Давидовац 7, Холинс 5, Ивановић 3 Симоновић 3, Кузмић 2, Лазаревић 2.

(фото: euroleague.net)

Повезане вести

7 comments

MILOS RANKOVIC окт 14, 2021 at 12:58

NEMA POTREBE ZA SVADJOM,OVA ZVEZDA IMA TIM,IMA TRENERA,ALI NEMA DOVOLJNO NAVIJACA U DVORANI,NERAZUMEM LJUDE ZASTO VISE NIJE BILO NAVIJACA SINOC,I DALJE TVRDIM OVAKVA ZVEZDA CE SE PROSETATI ABA LIGOM,EVRO LIGA CEZAVISITI OD DOVODJENJA KECA I PETICE,JANO JE KO DAN KAD NA IVANOVICU IGRAS JACU ODBRANU NEMOZE ON TU MNOGO,ON JE OGRANICEN IGRAC,ZA ABA LIGU DA ZA EVRO LIGU TESKO,DOBRIC SE VRACA,KALINA MAESTRO,VOLTERS TOPLO HLADNO,MITROVIC DOBAR,SIMONOVIC SE BORI,NEZNAM BRATE KRVAVI STA SI SE OBRUSIO NA DAVIDOVCA,NIJE NI IGRAO PUNO,POLAKO DOCE ON NA SVOJE,VECI JE PROBLEM HOLINS,ON SE BORI ALI SUT NIKAKO,NO IDEMO DALJE,SUTRA JE NOVA UTAKMICA I NECE BITI CSKA LAKO,ALI OVAJ RASPORED JE SMESAN,CSKA IGRAO U UTORAK KUCI,PA U PETAK KUCI,ZVEZDA IGRALA U SREDU PA U PETAK U GOSTIMA CUDNO

Reply
delija zauvek окт 14, 2021 at 07:45

Molim vas sklonite b…., neka ide na sajt groblja

Reply
bozidar stefanovic окт 13, 2021 at 23:50

Idalje krvavi lupetas glupost! Mislis da sve zna a ipak si mnogo glup i prost! Uz to i predstavljas se kao veliki zvezdas a uopste nisi! Jedino sto znas da vredjas ZVEZDINE igrace i u fudbalu i u kosarci! Ali samo ne koje ti mislis! Fala bogu neuvazavas se! Prvi glassm da ti vise ne dozvole da pises po ovom sajtu. Pozivam sve da glasaju! Jasam prvi da se ZABRANI! 1

Reply
delija zauvek окт 13, 2021 at 22:28

Sklonite vise komentare kao krvavog zvezdasa davidovac je decko tek izasao iz povrede a ovaj ga konstantno pljuje sram te bilo

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 13, 2021 at 22:57

STIDI SE SVOJE GLUPOSTI PROSTAKU NEPISMENI

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 13, 2021 at 21:33

OPET ISTI ZAKLJUCAK VEĆ POZNAT..KAD NE IGRA PUNO DAVIDOVAC MI POBEDJUJEMO..CIM SE BALVAN NADJE U POSTAVI ONDA IGRAMO SA 4 IGRAČA

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 13, 2021 at 21:32

BRAVO..PROFESIONALNO,POZRTVOVANO,VELIKA ZELJA,PUBLIKA DOBRA

Reply

Leave a Comment