Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМлађе категоријеНајновијеФудбал

Кадети чувају прво место

Кадети Црвене звезде су савладали Спаратак из Суботице на свом терену са 5:2 у оквиру 11. кола шампионата. Изабраници Слађана Николића су одиграли сјајан меч и успели да забележе нова три бода. Голове за нашу екипу постигли су Матеја Радоњић који се два пута уписао у стрелце, док су по једном мрежу ривала затресли Матеја Бубањ, Алекса Цветковић и Јован Мијатовић.

Црвена звезда – Спартак 5:2 (3:1)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Милош Васиљевић.

Стрелци: Радоњић у 33. и 66, Бубањ у 25, Цветковић у 29. и Мијатовић у 62. минуту за Црвену звезду, а Вујић у 13. и 66. минуту за Спартак.

Жути картони: Недељковић, Л. Ђурић (Црвена звезда), Вујић, Коларић (Спартак).

Црвена звезда: Ј. Миладиновић, Недељковић (од 58. Каришик), Вукичевић, Ђокић, Стојсављевић (од 69. Д. Ђурић), Л. Ђурић, Цветковић, Радоњић, С. Миладиновић (од 69. Шљивић), Вукојевић (од 60. Димитријевић), Бубањ (од 58. Мијатовић).

Спартак: Страјнић, Ћук (од 63. Виденовић), Гајић, Радосављевић (од 63. Килибарда), Пеић, Вујић, Коларић, Брзуловић (од 68. Грбић), Станковић (од 68. Кљајић), Башић, Будинчевић (од 68. Пантелић).

Прву шансу на утакмици имао је наш тим у седмом минуту, Цветковић је проиграо Бубња који је шутирао искоса, али није успео да савлада Страјнића. Упрскос иницијативи нашег тима Спартак је први дошао у предност у 13. минуту поготком Вујића. Иако је наш тим имао гол заостатка, изабраници Слађана Никоћа су успели да изједначе резултат у 25. минуту. Цветковић је повукао лопту са средине терена, проиграо Стефана Миладиновића који је вратио лопту Цветковићу, а након шута нашег везног фудбалера у гол шанси се нашао Бубањ коме није било тешко да постигне свој четрнаести поготак ове сезоне.

После само четири минута игре у стрелце се уписао Алекса Цветковић. После још једне сјајне акције са десног бока, где је Бубањ одличним дриблиногом преварио Радосављевића, лопту је на другој стативи сачекао Цветковић које је веома прецизним ударцем матирао чувара мреже Спартака за резултатски преокрет. Наставили су црвено-бели да нападају према голу гостујућег тима, а у 33. минуту мрежу ривала затресао је Матеја Радоњић. Радоњић је послао идеално додавање у простор, а Миладиновић је пронашао Радоњића у казненом простору који је из другог покушаја успео да савлада Страјнића.

Унеле су измене додатну свежину у игри нашег тима, а управо је Јован Мијатовић, који је ушао са клупе, био стрелац у 62. минуту. Сачекао је лопту Мијатовић на другој стативи, а потом сјајним „лажњаком“ избацио чак двојицу фудбалера Спартака, па онда десном ногом матирао голмана Спартака за 4:1. Није дуго требало нашим фудбалерима да дођу и до петог поготка. Стојсављевић је проиграо Радоњића који је веома прецизним и резантним ударцем са шеснаест метара погодио малу мрежу. Спартак је само минут касније успео да смањи резултат, а стрелац је поново био Вујић. До краја утакмице покушавали су Миладиновић, Димитријевић и Мијатовић, али промене резултата није било. Овим тријумфом црвено-бели су забележили девети тријумф ове сезоне и тренутно се налазе на првој позицији са 27 бодова.

The post Кадети чувају прво место appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment