Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМлађе категоријеНајновијеФудбал

Звездини бисери – Петарда кадета

Млади фудбалски таленти који своје фудбалско искуство стичу у црвено-белој школи, одиграли су утакмице у својим првенствима овог викенда, а ми вам доносимо резултате које су наши бисери остварили у овом колу.

Омладинци Црвене звезде славили су на гостовању у Шапцу против екипе Мачве резултатом 0:1 у оквиру 12. кола националног шампионата. Иако резултат није био убедљив као онај из претходног кола, наши бисери су и овога пута приказали одличну игру, а једини стрелац на мечу био је Мирко Николашевић, који је ушао са клупе и пред сам крај меча донео победу нашем тиму. Изабраници Марка Неђића су тако остварили девету победу у првенству, а треба напоменути и да наши бисери имају две утакмице мање у односу на остале екипе. Омладинци Графичара поражени су од екипе Младости у Лучанима резултатом 4:0. Изабраницима Милана Стегњаића ово је пети пораз ове сезоне и тренутно се налазе на средини табеле.

ТАБЕЛА ОМЛАДИНСКЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ, 12. КОЛО:

1.Партизан, 32 бода, гол разлика 32:10

2.Црвена звезда, 27 бодова, гол разлика 35:11

3.Чукарички, 22 бода, гол разлика 23:14

—-

7. Графичар, 17 бодова, гол разлика 19:23

СТРЕЛЦИ: Матеја Бојовић (6 голова, Графичар), Александар Кахвић, Марко Лазетић, Марко Ћурић (4 гола, Црвена звезда), Никола Станковић, Марко Стојановић (Црвена звезда).

Сениори Графичара поражени су од екипе ИМТ на Новом Београду резултатом 3:0 у оквиру 15. кола Прве лиге Србије. Иако су приказали добру игру и велику борбеност, изабраници Бошка Ђуровског су доживели девети пораз ове сезоне.

ТАБЕЛА ПРВЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ, 15. КОЛО:

1.Инђија, 35, бодова, гол разлика 30:11

2.Мачва, 28 бодова, гол разлика 18:12

3.Младост, 27 бодова, гол разлика 15:8

—-

13. Графичар, 13 бодова, гол разлика 21:26

СТРЕЛЦИ: Андрија Радуловић (5 голова), Дејан Видић, Никола Митуљикић (3 гола).

Кадети Црвене звезде савладали су на терену иза југа Маракане суботички Спартак резултатом 5:2. Изабраници Слађана Николића су одиграли сјајан меч и успели да упишу нова три бода. Голове за нашу екипу постигли су Матеја Радоњић који се два пута уписао у стрелце, док су по једном мрежу ривала затресли Матеја Бубањ, Алекса Цветковић и Јован Мијатовић. Кадетска селекција Графичара је и поред великог броја прилика ипак ремизирала са екипом Кикера, а резултат је био 0:0. Наши бисери одиграли су одличну утакмицу и показали велику жељу за победом, али су ипак остварили четврти реми ове сезоне.

ТАБЕЛА КАДЕТСКЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ, 11. КОЛО:

1.Црвена звезда, 27 бодова, гол разлика 39:17

2.Војводина, 24 бода, гол разлика 29:8

3.Партизан, 24 бода, гол разлика 36:15

—-

5.Графичар, 19 бодова, гол разлика 27:11

СТРЕЛЦИ: Матеја Бубањ (14 голова, Црвена звезда), Стефан Видаковић (8 голова, Графичар), Стефан Миладиновић (5 голова, Црвена звезда), Стефан Радујко (5 голова, Графичар).

Млађа селекција кадета Црвене звезде убедљиво је савладала екипу 011 резултатом 4:1 . Изабраници Уроша Урошевића контролисали су дешавања на терену и потпуно заслужено уписали нова три бода. Стрелци за наш тим били су Матеја Остојић, Данило Булатовић, Даворин Тошић и Далибор Лазић. Млађи кадети Графичара одиграли су нерешено са екипом Рада на гостујућем терену. Упркос доброј игри наших бисера и великој жељи за победом, коначан резултат меча био је 1:1. Једини гол за наш тим постигао је брзоноги Амар Брунчевић после сјајне комбинације и асистенције Алека Рамаданија.

Пионири Црвене звезде салвадали су на гостовању екипу Рада резултатом 2:1. Изабраници Милана Вилотића успели су да освоје нова три бода у једном веома неизвесном мечу. Код наших бисера, стрелци су били Петар Манојловић и Лука Обрадовић. Наша екипа је првопласирана у првенству са освојених 24 бода, уз импозантну гол разлику 42:8. Пионирска селекција Графичара је упркос доброј игри и великој жељи за победом поражена од екипе Радничког са Новог Београда резултатом 2:3. Изабраници Данила Тешића су стигли заостатак од два гола разлике у једном тренутку, али то није било довољно да изађу непоражени из тог меча. Двоструки стрелац у тиму наших бисера био је Андреј Марић.

Млађа селекција пионира Црвене звезде славила је на гостовању против екипе ОФК Београда резултатом 2:0. Мировале су мреже у првом делу игре, али су у наставку погодили веома расположени Павле Штулић и Лазар Николић и донели нова три бода тиму који предводи Марко Петровић. Млађи пионири Графичара су савладали Локомотиву са 3:0 у оквиру деветог кола лиге. Наши бисери су добром и сигурном игром дошли до рутинске победе на тешком гостовању. Стрелци за наш тим на овом мечу били су Кошанин, Јевђић и Младеновић. Изабраници Бојана Маћешића су на овај начин обезбедили титулу јесењег првака два кола пре краја шампионата са укупно 27 освојених бодова, а наредног викенда очекује их сусрет против вечитог ривала на теренима Омладинске школе.

Петлићи Црвене звезде убедљиво су савладали екипу Олимпика резултатом 5:1. Изабраници Милана Савковића контролисали су дешавања на терену током целе утакмице и сасвим заслужено славили. Најистакнутији у екипи црвено-белих био је Милан Видић са два поготка, а пратили су га Рис Вилијам Милвуд, Петар Гајичић и Наум Перовић са по једним голом. Невероватан податак је то да су наши бисери у овом мечу примили први гол ове сезоне, а тренутна гол разлика наше екипе је 41:1. Петлићи Графичара савладали су на гостовању екипу Земуна резултатом 1:0. Наши бисери су потпуно контролисали меч и одличнпм игром заслужено славили. Најистакнутији у редовима нашег тима био је Миљковић који је својим голом уједно и поставио коначан резултат меча.

The post Звездини бисери – Петарда кадета appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment