Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Драговић штопер светске класе

Иако су црвено-бели поражени од Мидтјиланда минималним резултатом, наш тим је преко 80 минута имао игача мање на терену и био на моменте бољи ривал од тима из Данске. Изабраници Дејана Станковића су играли максимално пожртвовано против јаког ривала, а у нашим редовима по статистичким параметрима издвојио се Александар Драговић.

Публика на стадиону „Рајко Митић“ је аплаузом поздрављала сваки потез Звездиног штопера, тако да се већ голим оком посматрача могло закључити да је репрезентативац Аустрије био један од најбољих појединаца нашег тима на јучерашњем мечу. Према статистичкој платформи ИнСтат Драговић је имао укупан индекс 283 што је најбољи скор у црвено-белој постави. У дефанзиви је био готово перфектан у свим сегментима. Када је у питању дуел игра Драговић је имао успешност од високих 86 процената, а од укупно 14 дуела у којима је учествовао у девет наврата је био успешнији од Евандера, Систа и Исаксена, док је освојио три од три офанзивна дуела када је наш тим покушавао након предика да дође до поготка.

Бивши фудбалер Лестера, Бајерн Леверкузена, Динамо Кијева и Базела је још једном доказао супериорност у скок игри те је имао максималан учинак у ваздуху. У четири наврата је био виши од играча Мидтјиланда, а недостајало му је мало среће да затресе мрежу ривала у самом финишу меча, након прекида који је извео Мирко Иванић, где су центриметри делили наш тим од изједначујућег гола. На травнатој површини је централни бек нашег тима такође био доминантан са осам освојених дуела. Имао је Драговић два правовремена уклизавања на лопту где је без прекршаја заустављао брзоноге офанзивце данског представника, уз то чак осам одузетих лопти на својој половини, док једну на противничком делу игре.

Да је Драговић одличан када је у питању изношење лопте и проигравање саиграча у везном реду доказао је још једном на мечу Лиге Европе. Иако је наш тим према статистици имао мањи посед од ривала, Драговић је имао чак 84 посто прецизних додавања, а највише је комбиновао са Саногом, Кангом и Родићем. Одличан податак је да тридесетогодишњи фудбалер имао максималан учинак када су у питању дриблинзи, јер у два наврата је успео да „превари“ играче Мидтјиланда.

Драговић је до сада у црвено-белом дресу одиграо 21 меч, постигао два гола и забележио једну асистенцију што је одличан учинак с обзиром да примарни задатак искусног штопера није постизање голова. Својим стартовима, агресивносћу, одличним читањем игре фудбалер рођен у Бечу је одмах ушао у срца свих навијача нашег тима, а оно што може да радује Дејана Станковића јесте форма Драговића који пружа једнако добре партије на готово свакој утакмици без обзира да ли је у питању Суперлига Србије или су то европске утакмице што га само чини централним дефанзивцем светске класе.

The post Драговић штопер светске класе appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

3 comments

Dragan нов 6, 2021 at 00:39

Koji bre štoper svetske klase!!?? Pet puta grozomorno ispao protiv ovih aninimnih klinaca… sta spinujete Dragovic zna fudbal, čita odlično, ali kasni u bloku, slab je u skoku iako ima 1,90, nema brzinu…

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 5, 2021 at 20:45

pa i nije bas tako..koliko puta je plivao i isao po burek

Reply
ReD нов 5, 2021 at 20:08

Stoper svetske klase u paru sa Degenom

Reply

Leave a Comment