Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Биланс кадета

Кадети Црвене звезде су јесењи шампиони, а сезону су завршили победом над Адом резултатом 2:0. Иза њих је феноменална јесен у којој су на 17 мечева освојили 46 бодова (четири поена више од првог пратиоца на табели) уз гол-разлику 62:21.

Тим је током лета преузео Слађан Николић и приметно је да наша кадетска селекција игра све боље, те да из кола у коло показују невероватан напредак, пре свега у тимском раду, о чему су сведочиле и речи главног тренера наше Омладинске школе – Николе Јелића, који је рекао да је тиме највише задовољан.

Укупно 26 фудбалера је наступило за нашу кадетску селекцију током јесени, а капитенска трака стајала је око руке Лазара Ђурића, премда је у његовом одсуству ту част имао Алексеј Вукичевић. Као најбољи стрелац, не само нашег тима, већ и читаве лиге, издвојио се Матеја Бубањ са 20 голова, док га прате Стефан Миладиновић са седам, те Јован Мијатовић, Јован Шљивић и Матеја Радоњић са шест. Као најистакнутији асистенти издвојили су се – Матеја Бубањ и Јован Шљивић, из чијих шест додвања су настали погоци, док су их испратили – Матеја Радоњић и Стефан Миладиновић са пет. Најстандарднији што се тиче минутаже били су Јован Шљивић и Матеја Радоњић који су наступили на свих 17 утакмица.

Такође, и неколико фудбалера који по узрасту припадају млађим кадетима, заиграли су са годину дана старијом генерацијом и показали раскошан таленат, па је укупно осам играча рођених 2006. године добило прилику, то су: Душан Беговић, Давид Ђурић, Урош Илић, Андреј Петровић, Вељко Вукојевић, Огњен Милошевић, Михајло Катанић и Далибор Лазић, као и двојица пионира – Јован Миладиновић и Матеја Остојић.

Наше бисере чека зимска пауза, поново окупљање средином јануара, одлазак на припреме и наставак шампионата заказан за 5. март 2022. године.

Голмани: Јован Миладиновић (10 утакмица, 10 примљених голова), Душан Беговић (7, 9), Стефан Маринковић (2, 2).

Одбрана: Коста Недељковић (16 утакмица, 0 голова, 3 асистенције), Алексеј Вукичевић (15, 4, 0), Дарис Каришик (15, 0, 1), Давид Ђурић (11, 0, 3), Лука Ђокић (11), Лука Стојсављевић (10, 1, 1), Лука Николић (8, 1, 0), Урош Илић (3), Матеја Остојић (3).

Средина: Јован Шљивић (17, 6, 6), Матеја Радоњић (17, 6, 5), Вељко Димитријевић (16, 1, 2), Стефан Миладиновић (15, 7, 5), Вељко Вукојевић (15, 2, 3), Алекса Цветковић (12, 2, 2), Лазар Ђурић (12, 2, 1), Андреј Петровић (4), Огњен Милошевић (1, 0, 1), Михајло Катанић (1), Лука Лечић (1).

Напад: Матеја Бубањ (16, 20, 6), Андреј Шкобаљ (16, 4, 2), Далибор Лазић (2).

The post Биланс кадета appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment