Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иванић: Победе важне и на припремама

Везни фудбалер нашег тима Мирко Иванић сумирао је утиске из досадашњег дела припрема и истакао да црвено-бели вредно тренирају и раде на свим сегметима игре како би у наставку сезоне пружали још боље партије.

Рекли смо да нам није важан резултат на припремама, али не бих могао да се сложим са тим јер смо навикли да побеђујемо и шта год да радимо идемо на позитиван резултат за нас, јер нам то значи за даље. Прва утакмица је била против Марибора, био је то уводни меч, нисмо имали неке посебне захтеве које смо требали да испунимо, осим да се не повредимо и прикажемо неке замисли са тренинга, што смо по мом мишљењу и успели. Друга утакмица је била такмичарска, што се видело да је био јачи ритам и веома сам задовољан што смо победили. Следећи меч је у неком смислу пик ових припрема, да видимо где смо, шта смо урадили и да одмеримо снаге са по мом мишљењу најбољом екипом овде на припремама – истакао је Иванић.

Говорио је Иванић и о играчима који су у Црвену звезду стигли ове зиме, али и момцима који су поникли у нашој Омладинској школи.

Охи се брзо уклопио, о томе говори доста и његов учинак у досадашњем делу припрема. Са Пићинијем нисам имао прилике да сарађујем, надам се да ће се што пре опоравити и прикључити тиму. Млади играчи показују велики потенцијал и драго ми је што има толико играча из Омладинске школе, поручио бих им само да наставе овако да раде. Мислим да ће дефинитивно неки од њих и остати са нама после ових припрема, а неки ће морати још неко време да сакупљају минуте.

Неизоставни део припрема је и рад на тактици, који по речима Иванића наш стручни штаб из дана у дан унапређује.

– Има новина дефинитивно, на сваким припремама стручни штаб дође са неким новим идејама, тако је било и овог пута. Не бих сад да откривам о чему се ради, али радимо свакодневно на томе, анализирамо наше грешке као и добре ствари и убеђен сам да ћемо бити бољи него што смо били прошле године, а били смо фантастични осим два кикса која смо имали у Суперлиги.

Црвено-бели момци поред напорних тренинга нађу времена и да се нашале.

– Напорно је, навикли смо се, али јесте напорно. Волим да се нашалим са Федериком Панонћинијем када нам да трчање, често га из шале питама када му истиче уговор, да престане са тим. Дефинитивно је изузетно напорно, али смо то и очекивали, то је и природно ово су припреме, циљ је да се што боље спремимо и нисмо ни очекивали да ће бити лако.

Осврнуо се везни играч нашег тима и на своје игре из претходног периода, али и говорио о изазовима који фудбалере Црвене звезде очекују до краја сезоне.

– Задовољан сам како сам играо у претходне две сезоне, наравно да мислим да могу још боље и очекујем да наставим бар у истом ритму, али и доприносим екипи. У наредних шест месеци имамо осмину финала Лиге Европе и борбу за титулу, верујемо да можемо да освојимо првенство. Очекује нас доста утакмица, као и плеј-оф. Договорили смо се да гледамо само нас, да будемо концентрисани на оно што радимо и ако буде тако мислим да ћемо сигурно бити бољи, успети да освојимо титулу, а осмина финале ће бити круна такмичења у Европе у последње две године. Са нестрпљењем ишчекујемо да чујемо име противника за тај меч и да кренемо са припремама.

Момак који одушевљава навијаче Црвене звезде играма у нашем клубу је открио и како првотимци проводе слободно време.

Нисмо имали до сада слободне дане, али када добијемо имамо времена да се више наспавамо, можемо да користимо сауну, спа, масаже. Такође можемо мало да одемо до града, изађемо из хотела, променимо нешто с обзиром да нам дани пролазе генерално исто. Прија нам та промена, на припремама је увек монотоно, али знамо због чега смо дошли. Имамо прилику и да се видимо са неким играчима из других хотела, пријатељима који су дошли на припреме са својим клубовима. Захвалио бих се нашем стручном штабу на одмору који су нам омогућили – закључио је Иванић.

The post Иванић: Победе важне и на припремама appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment