Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Станковић: Припреме за чисту петицу

Фудбалери Црвене звезде завршили су после три недеље преданог рада завршили припреме у Анталији и за то време настојали да се што боље спреме за изазове које их очекују током пролећног дела сезоне. Шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић рекапитулирао је урађено на припремама.

Нормално је да је против Шахтјора био доста јачи интензитет него на претходним утакмицама, јер је доста времена прошло. Против Марибора је био нешто слабији ритам, јер смо тек почели са припремама тада, док је против ЛАСК-а већ могао да се види напредак. Против Шахтјора је била генерална проба и задовољан сам. Да ли ћемо играти са четири, пет или шест у одбрани, то уопште није важно. Битно је да знамо шта радимо на терену у сваком моменту. Имена и поставе уопште нису битни, већ је важно да имамо наш идентитет. Нека свако настави да даје свој максимум. Сви они знају шта треба да ураде на терену. Не верујем да ће било ко од њих добити неке друге задатке него оне где ми сматрамо да могу да дају свој максимум. Треба да се осећају комотно док играју, као и до сада. Не верујем да ће било коме бити лакше нити теже, него да сада. Припреме су дакле протекле веома добро, комплетан утисак је чиста петица – почео је Станковић.

Говорио је Мистер и о бисерима нашег клуба, који су пуном паром радили на припремама како би оправдали поверење.

– Сва деца су доста добро одрадила припреме. Станковић је био и прошле године са нама, а сада као да гледамо другог момка. Доста је зрелији и конкретнији, и види се велики напредак. Пријатно изненађење је и Лучић који је млад, али се и поред тога одлично уклопио. Велики је професионалац и предан је оном што ради. Види се велика жеља за напретком. Радуловић је одиграо једну утакмицу, али се након тога пожалио на повреду. Његов квалитет сви знамо, и то се не доводи у питање. Браћа Митуљикић су право благо Црвене звезде, и сигурно да ћемо мотрити на њих и даље. И Ибрахим се добро показао, и када погледамо све комплетно, мислим да Црвена звезда има светлу будућност са младим играчима. Неко од младих ће остати сигурно. Не желим никог да именујем, али су се одлично показали, и неки од њих ће сигурно добити прилику да се покажу у мало озбиљнијим мечевима.

Задовољан је Станковић појачањима, с обзиром да су дрес нашег клуба задужили Охи Омојуанфо, Кристијано Пићини и Немања Мотика.

– Задовољан сам. Дошли су Охи и Пићини што представља два велика појачања за нашу екипу. Што се Охија тиче, не може један да искочи, ако цео тим ради за њега. Охи је пре свега један интелигентан момак и играч. Добро чита шансе и добро се креће на терену. Радимо у сврху свих њих, како би им што више олакшали игре на терену. Јесте да сам тражио још једног играча, конкретно име, али некад су жеље једно, а могућности друго. Не могу да причам док неко не дође. Тачно је да сам тражио једно посебно име, али могућности су једно, а реализација нешто потпуно друго. Свакако није реч о штоперу. Што се Мотике тиче, ми смо прошли припреме. Видећемо како ће се он уклопити, што се брже адаптира, биће боље за све.

Клуб су у претходних неколико дана напустили Лазетић и Петровић који су комплетирали уносне трансфере у иностранство.

– Ради се о два сјајна момка и фудбалера. Лазетић и Петровић су велики радници и професионалци. Пожелео сам им срећу од срца. Рекао сам им да што више буду ногама на земљи и да прихвате ситуацију и да се адаптирају што брже могу. Да прихвате фудбал онакав какав јесте и да се брзо уклопе у тим. Још једном им од срца желим пуно среће.

Наравно, незаобилазан осврт био је и на тренутни играчки кадар Црвене звезде.

– Много ми је жао јер се Николић пред крај првог дела првенства тек вратио у строј и стварно је давао добре знаке. Опет је доживео пех јер га је лопта у ваздуху погодила у тај чланак и вратио му се бол. Покушавамо да решимо тај проблем како би се што пре вратио на терен. Сигурно је да ће ићи у иностранство, како би специјалисти установили шта му ствара проблеме, и учинићемо све да се што пре врати. Диони је добио прилику да се докаже, али се једноставно није уклопио. Није ушао у ритам ни једног тренутка од како је са нама. Звезда не може да чека никог. Што се пре адаптираш на услове то ће ти бити лакше, тако да тренутно размишљамо само о оном што је у првом плану. Код Живковића се види помак. Ко жели да види, може. Живковић је одрадио друге припреме са екипом, што ми је драго. Он само може још да напредује. Од њега, као и од Фалка очекујем да буду наши џокери за наставак првенства. Када је реч о Бакакоју, он је и на прошлим припремама показао да се полако враћа, али за то је потребан континуитет. Минутажа треба да се заслужи. Сви они конкуришу за тим и битно је да су здрави, и да су одрадили добре припреме.

Канга и Бен су били веома запажени на Афричком купу нација.

– Сигурно да је Канга неко ко је најмирнији на лопти у везном реду. Он је плејмејкер и види оно што други не виде. Вратио се са првенства где је имао запажену улогу. Дали смо и њему и Бену десетак дана да се одморе и врате у ритам. То су „домаћи странци“, и знају шта значи Црвена звезда.

Причао је Мистер и о мечу са Шахтјором, где је Звезда деловала доста брзо и офанзивно у нападу, што донекле и јесте циљ наше екипе.

– Тежимо ка томе. Говорио сам о томе и на крају полусезоне. Нека аутокритика за мене самог, где смо могли боље. Почињем од себе самог да бих могао да говорим и момцима. Видели сте против Шахтјора да је игра изгледала коректно и добро. Знао сам како игра Де Зерби и да ће нам бити тешко, тактички пре свега , јер са њим је то више као шах него као фудбал. Знао сам да нам треба доста концентрације и енергије. Могли смо да бирамо да ли ћемо да станемо позади и да трпимо њихов посед, или да одаберемо да играмо онако како то краси наше момке. Да прихватимо игру један на један далеко од нашег гола, иако смо били свесни ризика да ћемо добити неку лопту преко одбране. Уз неке корекције које смо могли да урадимо пре тих дугих пасова, све се може поправити. После тога је све било сасвим добро. Урадили су велики посао, што је мени било битно. Презадовољан сам утакмицом. Изгубили смо, али су момци одиграли фантастичан меч.

Осврнуо се стратег црвено-белих и на јесен за нама.

– Морамо бити реални, не може баш све да се победи. Одиграли смо 35 званичних утакмица у прошлој години, и признали киксеве, али исто тако и остварили велики успех пласманом у осмину финала Лиге Европе. Гледаћемо да окренемо точак среће на нашу страну, јер ћемо у 16 мечева ући као да је сваки финале. То вам обећавам. Навијач Звезде треба де се препозна међу нашим играчима. То је лична карта коју ја желим.

Велико освежење у нашем стручном штабу представља и легенда Црвене звезде – Владимир Петровић Пижон.

– Рад са Владимиром Петровићем Пижоном је право освежење. Он је за мене мој фудбалски отац. Имати њега у стручном штабу је ведрина, смех и догодовштине. Има доста тога да исприча и од њега може много тога да се научи. Прича једноставним фудбалским језиком и све што замисли може и да ти покаже. Направићемо добар програм за рад са младима и сигурно је да ће бити добро.

Станковић је за сам крај напоменуо да је ситуација тешка, али да ће екипа на сваком мечу ићи на победу.

Менталитет који ми спремамо сада је из утакмице у утакмицу. На свакој од њих ћемо ићи на три бода и победу. Сигурно да је тешко када имамо заостатак, али морамо дати све од себе. Још сам самоуверенији него раније. Идемо на одбрану оба трофеја и нема калкулација. Имамо три и по месеца и довољно времена да урадимо нешто велико за наш клуб – закључио је Станковић.

Повезане вести

2 comments

окнрб феб 3, 2022 at 14:09

Чисто не вјерујем да можемо у наставку првенства добити два дербија.
У чак двије утакмице не побиједити Радника је превише.Као појачања сам очекивао колумбијца Кастењеду,али управа зна боље

Reply
Dragan феб 4, 2022 at 18:40

Uprava ne zna ništa! I koja uprava? Tu je samo Terza i par njegovih pačića.

Reply

Leave a Comment