Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновије

Звездаши освојили 17 медаља на Првенству Србије

За титулу најбржих, највиших и најдаљих резулата у Србији, борили су се сениори и сениорке у Атлетској дворани.

Најбржа не само на 60 метара, него и на 60 метара препоне била је Марија Буквић. Она је до признања најбрже у Србији дошла са 7.64 секунде, док је исту деоницу са препонама истрчала за 8.70 секунди што јој је донело бронзану медаљу.

Такође двоструко одличје освојио је и Миодраг Тресовић, који је постао вицешампион Србије на 60 метара са 6.90 и трећепласирани на 200 метара са 22.66 секунде.

Јована Делић, првобитно је изједначила свој рекорд каријере у скоку увис са 1.81, а затим поставила нови и то је једном, него два пута прескочивши 1.84,а затим и фамозних 1.87. Висину која се дуго није прескочила у Србији у дворанским условима, и заслужено освојила титулу првакиње Србије.

Напета борба водила се између Тијане Јапунџић и Тамаре Вулетић на 200 метара, пуленки Мирјане Стојановић. У фото-финишу победу је однела Тамара за једну стотинку, златну медаљу освојила је са 25.30, док је сребро припало Тијани са 25.31 секунди.

Још две Мирјанине пуленке су водиле равноправну борбу до последњег круга на 3000 метара. Наталиа Грујић и Катарина Милосављевић смењивале су се на челној позицији, али прва је кроз циљ прошла Наталија и трку завршила са 10:11.50, док је Катарина истрчала 10:13.73.

Млади троскокаш, Милош Мијатовић, освојио је сениорку вицешампионску титулу иако је још јуниор. У последњој серији скочио је тачно 14.00 метара, скок вредан сребра.

У конкуренцији сениорки, троскокашица Ивана Огњановић освојила је бронзану медаљу, даљином од 12.26 метара.

Бронзаним одличјем окитио се и Филип Недељковић у конкуренцији 800м. Он је трку завршио са 1:58.90.

У штафетним трчањима, златни су били сениори на 4×200 метара и сениорке на 4×400 метара.

Миодраг Тресовић, Филип Иштвановић, Матеја Сандић и Богдан Видојковић злато су освојили са 1:30.45, док су састав у победничкој штафети сениорки чиниле Тијана Јапунџић, Николина Мандић, Дајана Петковић и Анђела Кондић, а победничко време износи 4:10.18.

Сребну медаљу на 4×400 метара освојили су Никола Ковачевић, Лука Олујић, Милош Марковић и Иван Марковић у времену 3:19.83.

До бронзаног одличја дошла је и штафета сениорки на 4×200 метара, а њу ју трчале Ксенија Зорановић, Сања Глишић, Тамара Вулетић и Тијана Јапунџић у времену 1:39.49.

На такмичењу је изостао наступ засигурних фаворита на спринту, Милане Тиранић, Стефана Каљуша, Стефана Михајлова, нашег бацача кугле Вељка Недељковића, као и скакача удаљ Страхиње Јованчевића. Верујемо да би биланс медаља био још богатији са њима.

Честитамо свим атлетичарима и њиховим тренерима на постигнутим успесима и уложеном труду.

The post Звездаши освојили 17 медаља на Првенству Србије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment