Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеОбавештења

Финансијско пословање КК Црвена звезда (2. део)

КК Црвена звезда мтс даје на увид јавности и навијачима нашег клуба други сегмент финансијског пословања клуба у периоду од 30.06.2011 .године до 31.12.2021. године (уз напомену да су за сезону 21/22 која се завршава 30.06.2022.године дати износи који треба да буду исплаћени до 30.06.2022, с тим што је део средстава исплаћен закључно са 31.12.2021 и налазе се у износима који су презентирани у табелама за сезону 21/22 ).

Табеларно су приказани подаци који се односе на Бруто накнаде које је клуб издвојио у том периоду за: играче, стручни штаб, тренере млађих селекција (које су изузетно важан део нашег клуба) и менаџмент, укључујући медицински тим КК Црвена звезда, као и стипендије за играче млађих категорија.

Такође су дата и средства (бруто зараде) запослених у клубу са исплатама за превоз, (имајући у виду да у складу са Законом о спорту, сви наши тренери, играчи и менаџмент су запослени у клубу са плаћеним пензијским, инвалидским и здравствевним осигурањем, као и порезима).

Са поносом још једном можемо да истакнемо да су резултати клуба у претходних 10 и по сезона у потпуности оправдали улагања у КК Црвена звезда који је уз 17 трофеја у регионалним и домаћим такмичењима, играо и плеј оф новог формата Евролиге, освојио јуниорску Евролигу, млађе селекцију су освојиле низ титула првака Србије у својим категоријама, али и промовисале на десетине играча који су изузетно важни за српску кошарку и наше националне селекције!

Једноставном рачуницом и летимичним погледом на табелу може се видети да је КК Црвена звезда просечно по сезони издвајао: за бруто накнаде играча првог тима 3.111.786,39 евра, за бруто накнаде тренера 413.737,98 евра, за бруто накнаде тренера млађих категорија 71.593,73 евра, и за бруто накнаде менаџмента клуба издвајано је 143.735,72 евра; Просечно по сезони за стипендије играча млађих категорија издвајано је 38.436. евра, док је за бруто зараде запослених: менаџмент, тренери, играчи, просечно по сезони бруто издвајано 205.006,99 евра, а за превоз запослених 9.988,64 евра.

Врло простим упоређењем буџета осталих клубова Евролиге може се недвосмислено констатовати да су наведена презентирана издвајања Црвене звезде у приказаним табелама за пуних 11 сезона у рангу ЈЕДНОГОДИШЊЕГ БУЏЕТА неколицине клубова са којима се сваке године такмичимо и боримо у Евролиги!

То недвосмислено доводи до закључка да Црвена звезда има најбољи однос и учинак : буџет/табела/игра/услови.

Овога пута кроз пет табела, врло јасно, прегледно и крајње транспарентно КК Црвена звезда приказао је како клуб који је удружење грађана (и као такав потпуно одговоран јавности за транспарентност) приказује своје пословање на начин како је издвајао средства којима је располагао током досадашњих 10 и по сезона, са пројекцијом до краја и 11. сезоне за све виталне делове клуба без којих КК Црвена звезда не би могао да функционише!

Такође, КК Црвена звезда ће наставити у наредним данима као најтранспарентнији спортски клуб на овим просторима да информише српску и европску кошаркашку јавност о свом пословању у периоду од 30.06. 2011. године до данас, које је у потпуности у складу са прописима и ревизијама Евролиге, у очекивању да ће наш пример следити и други.

 

Повезане вести

Leave a Comment