Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

ЕЛ: Победа Црвене звезде над Фенербахчеом

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Фенербахче 74-69, у одложеном мечу 19. кола Евролиге.

Евролига, 19. коло
Црвена звезда – Фенербахче 74-69
(20-18, 21-19, 18-23, 15-9)

Црвено бели су славили у драматичној завршници, у којој су серијом 6-0 решили питање победника, у врло изједначеном мечу, у којем су на крају пресудиле блокада Давидовца и поени Калинића и Волтерса.

На старту утакмице Црвена звезда се боље снашла повела са 7-0 и практично ту предност, коју је у једном тренутку Гудурић серијом поена свео на један посед, држала до краја првог полувремена (41-37).

На старту другог, госту су се боље снашли, и трећу деоницу решили у своју корист за 59-60.

Никола Ивановић је покренуо Црвену звезду на старту четврте четвртине и Звезда серијом 6-0 долази до +5.

Иако су испунили бонус после два и по минута, и даље су играли тврду и врло чврсту одбрану.

У последњх неколико минута, Дејан Давидовац израстао је у једног од јунака ове победе. Прво је постигао тројку, након тога уследила је велика борба у којој је пресудила добра одбрана црвено белих.

Црвена звезда није успевала да постигне кош три и по минута, али се добро и бранила и поенима Калинића долази до вођства 70-69 на минут и по до краја.

Слободним бацањима Калинића и поенима Волтерса након блокаде Давидовца, долази до +5 на 25 секунди до краја и ту је меч био решен.

Најефикаснији код црвено белих који сада имају скор 10-15 били су Калинић са 11, Давидовац са 9 поена и 6 скокова, а по 9 поена постигли су и Добрић и Митровић.

Код Фенербахчеа су се истакли Бартел са 15, Гудурић са 14 и са по 11 поена Пјер и Букер.

Дворана: Александар Николић (Београд)
Судије: Мигел Анхел Перес, Мишел Роси, Јакуб Замојски

Црвена звезда: Лазаревић, Волтерс 5, Давидовац 9, Митровић 9, Лазић 7, Калинић 11, Добрић 9, Холинс 4, Ивановић 7, Марковић 3, Вајт 2, Кузмић 8.

Фенербахче: Хазер 4, Акпинар 4, Де Коло 3, Пјер 11, Бартел 15, Гудурић 14, Флојд 1, Букер 11, Полонара 6.

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић: „Тешка утакмица, две утакмице у врло кратком року. Одиграли смо добро у већем делу првог полувремена. У наставку смо направили неке грешке у одбрани. У последњих неколико минута смо одиграли паметно. Сматрам да пролазимо кроз тешку сезону, имали смо много проблема после Нове године. Одиграли смо 12 утакмица у 30 дана.Више смо били у кревету него на терену у једном периоду. Дешавају се многе ситуације, што се тиче вечерашњег дуела, било је евидентно да у неким моментима недостаје енергије, осећа се да смо били пре неколико дана у велком набоју и да је потребно време за регенерацију којег нема. Меч је такав био да смо имали добре периоде и периоде где смо грешили. Треба рећи да не зависи све од нас, игра и противник који има изузетан квалитет“, рекао је тренер црвено белих који је додао да ће стање Стефана Марковића бити утврђено након додатних прегледа који следе наредних дана.

У наредном колу кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују Басконију у петак у хали Александра Николић, а након тога играју још два меча пред нашим навијачима против Реала 8.марта (заостали меч 20.кола) и Макабија 10.марта.

The post ЕЛ: Победа Црвене звезде над Фенербахчеом appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

3 comments

Delije Ljubinje феб 28, 2022 at 13:50

Nemoj ti karikaturo da se javljas i komentarises. Tvoje pljuvanje i vrijedjanje igraca i trenera kosarkaskog i fudbalskog kluba je neukusno i za jednog grobara. Arbajt po njemackim klozetima, prodji se nas i nasih „losih“ igraca i trenera.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 28, 2022 at 12:48

svaka čast za pobedu..šteta za nekoliko izgubljenih tekmi na jednu loptu..respekt za borbu i zelju

Reply
Hadžija Pravi феб 28, 2022 at 23:53

Tebe nije sramota da se javljas? Ti, koji su pljuvao i vređao Radonju i Davidovca gofinu dana. Onog dtugog šupljoglavog izroda, Rankovića je barem sramota, pa se zavukao u mišju rupu, a ti pacovu anti-zvezdaški pìšeš li pišeš! Zvezda IZNAD SVIH!!!

Reply

Leave a Comment