Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Милосавић за преокрет омладинаца

Омладинска селекција Црвене звезде славила је на гостовању против екипе Земуна, након великог преокрета, резултатом 4:1. И поред добре игре у првом полувремену, изабраници Милана Стегњајића су на паузу отишли са голом заостатка, али је у другом делу игре уследио потпуни преокрет. Џокер црвено-белих са клупе био је Михајло Милосавић, који је у два минута два пута затресао мрежу домаћих и тиме потпуно преокренуо резултат у корист нашег тима. Огњен Мимовић је у 77. потврдио преокрет, а коначних 4:1 поставио је још један резервиста, Мирко Николашевић у последњим тренутцима меча.

Земун – Црвена звезда 1:4 (1:0)

Стадион: Терени на Ади Циганлији.

Судија: Никола Петровић (Шајкаш).

Стрелци: Станковић у 30. минуту за Земун, а Милосавић у 69. и 70, Мимовић у 77. и Николашевић у 90. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Чворо, Лазаревић, Костић(Земун).

Земун: Давидовић, Н. Јовановић (од 80. Савић), Лазаревић, Чворо, А. Јовановић, Павичић, Адеми, Митић, Мастиловић (од 52. Костић), Станковић (од 75. Јавхја), Исидоровић.

Црвена звезда: С. Маринковић, Мимовић, Ђермановић, Мелентијевић, Радојевић (од 78. Голдин), Лечић, Бранковић (од 75. Огњеновић), Бошковић (од 59. Милосавић), Пиргић, Теодоровић, Кахвић (од 81. Николашевић).

Утакмица је почела прилично динамично на обе стране, а прво веће узбуђење виђено је у 13. минуту меча. Пиргић је сјајно пробио по десном боку, и у ситуацији „један на један“ снажно шутирао у први угао, али је голман домаћих интервенисао и спречио промену резултата. Два минута касније, поново су се у прилици нашли изабраници Милана Стегњајића. Након добре комбинације на левом боку, лопту је добио Бошковић, који је са десетак метара „опалио“, али је Павичић успео да изблокира његов ударац и скрене лопту у корнер. Притисак нашег тима се наставио па је тако ново узбуђење виђено у 19. минуту. Лечић је послао добар пас на леви бок, где је усамљем био Теодоровић, који је ушао у шеснаестерац, и искоса „гађао“ ближи угао, али је статива спречила промену резултата.
У 30. минуту виђено је ново узбуђење. Након брзог контра напада, домаћи су стигли до предности након што се Станковић уписао у листу стрелаца. Црвено-бели су наставили да нападају и након примљеног гола, а нова шанса виђена је у 37. минуту. Након добре комбинације на левом боку, Бошковић је изборио позицију и „опалио“ са ивице казненог простора, али је лопта завршила преко гола. Минут касније, поново је мало недостајало да Звезда стигне до гола. Пиргић се сјајно снашао у „срцу“ шеснаестерца и упослио Теодоровића, који је након дриблинга „гађао“ даљи угао, међутим, голман домаћих је још једном био на висини задатка.

И друго полувреме почело је у истом ритму па је тако у 49. минуту виђено прво узбуђење пред голом домаћих. Бошковић је добро извео ударац из угла на прву стативу, где је највиши у скоку био Кахвић, али је главом шутирао преко гола. Два минута касније, у прилици се нашао Пиргић. Након добре контре, Пиргић је добио лопту пред казненим простором, ушао у средину и шутирао у десну страну, али је одбрана домаћих скренула лопту у корнер. У 65. минуту, поново је мало недостајало да црвено-бели стигну до изједначења. Теодоровић је одлично прошао по левом боку, и гађао даљи угао, али је лопта „прозујала“ поред десне стативе. Након тога, уследио је велики преокрет. Пиргић је оборен на ивици казненог простора, а главни арбитар је досудио слободан ударац. Одго орност је преузео Милосавић, који је неколико минута пре ушао у игру. Гађао је Милосавић у први угао, и фантастично погодио за велику радост црвено-белих. Поново је у центру пажње био Милосавић само минут касније. Након продора Теодпровића по левом боку, лопта је стигла управо до Милосавића, који је са десетак метара „пуцао“ у леву страну и по други пут погодио, за потпуни преокрет нашег тима. Добра игра се наставила и након вођства па је тако у 77. минуту погодио и Мимовић. Након добре акције по левој страни, Мимовић се најбоље снашао у казненом простору и погодио за трећи гол наше екипе. Пред сам крај меча, и резервиста Николашевић се уписао у стрелце. Након брзе контре, Теодоровић је прошао по левом боку и послао лопту у средину, где се најбоље снашао управо Николашевић, који је након дриблинга „опалио“ у десну страну и поставио коначан резултат.

The post Милосавић за преокрет омладинаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment