Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Звезда после великог преокрета победила Војводину у Новом Саду

У дербију петог кола Прве А лиге Србије за ватерполисткиње, Црвена звезда је на гостовању у Новом Саду после великог преокрета победила Војводину резултатом 9:8 и тако је прекинула серију од четири везана пораза у дуелима са Војводином.

Црвено-беле су и у овом мечу биле ослабљене неиграњем Сесилије Диаз Месе, а у првих осам минута утакмице у Новом Саду мреже су мировале, па је резултат на крају првог периода био 0:0. Потом је уследила боља игра Војводине, два гола Исидоре Дамњановић у првом минуту другог периода, затим и трећи гол Новосађанки средином те четвртине. Серију је прекинула Ива Лујић, али на кратко, пошто је Војводина до краја првог полувремена повела 5:1.

После 70 секунди игре у наставку Војводина је из петерца голом Лолите Авдић стигла до веома убедљивих 6:1. Међутим, пробудила се тада екипа Ивана Филипића, која је фуриозном игром до краја треће четвртине стигла до изједначења. Најпре су Јана Лујић и Ана Мамоглу смањиле на 6:3, да би потом серију наставиле Христина Илић и Ива Лујић. Изједначење од 6:6 донела је Христина Илић из петерца, 45 секунди пре краја трећег дела меча.

Црвено-беле су искористиле моментум, те су продужиле серију и преко Тијане Лукић и Таре Пејчић стигле су до вођства од 8:6, шест минута пре завршетка меча. Серију Звезде од седам голова у низу прекинула је Дамњановић четири минута пре краја, да би иста играчица пола минута касније поравнала на 8:8. Ипак, гол одлуке за коначних 9:8 и прву победу Звезде над Војводином у овој сезони постигла је капитенка Звезде, Христина Илић, која је била и најефикаснија са три гола.

Војводина – Црвена звезда 8:9 (0:0, 5:1, 1:5, 2:3)
Војводина: Травар, Швец, Авдић 1, Бањац, Пантовић, Павлин, Спасојевић, Попов 1, Амилаева 2, Дамњановић 4, Камзаева, Моћан, Орашанин.

Црвена звезда: Лазић, Пејчић 1, Ј. Лујић 1, Теодоровић, И. Лујић 2, Мамоглу 1, Миловановић, Шарац, Лукић 1, Илић 3, Гашић, Зелић, Димитријевић, Тодоровски.

The post Звезда после великог преокрета победила Војводину у Новом Саду appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment