Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Тесан пораз Црвене звезде у Берлину

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису успели да прекину неугодну традицију. Берлинска Алба уписала је и седму узастопну победу против црвено-белих резултатом 74-70.

Ни овог пута неизвесност није изостала, виђена је велика борба, али је Алба била спретнија и срећнија у преломним моментима. Имали су изабраници Дејана Радоњића своје шансе, заслужили су их борбеном игром, али је увек мало фалило да преузму контролу над утакмицом. Поглед на статистику рећи ће да је велики број промашених слободних бацања (12/19) и слабији шут за три поена (6/22) коштао Црвену звезду велике победе, али то је био и скок у завршници сусрета, јер је домаћин у пресудним моментима два пута долазио до поена након офанзивног скока.

Разлог пораза може се потражити и у изостанку два веома битна играча у ротацији, капитена Бранка Лазића и Остина Холинса. Њихова енергија би била веома значајна у овом мечу, а скраћена ротација је свакако имала огроман утицај у завршници с обзиром на огромну потрошњу у физички захтевној утакмици.

Сјајну утакмицу одиграо је Нејт Волтерс који је постигао 18 поена, а његова рола је посебно била сјајна у великом резултатском повратку црвено-белих. Наиме, почетак утакмице је припао Алби која је имала и 11 поена предности у другој четвртини (28-17). Црвена звезда се вратила уз помоћ сјајне одбране, али и феноменалних рола поменутог Волтерса и Дејана Давидовца који је у 14. минуту погодио прву тројку за своју екипу баш када је прекинуо серију ривала (28-20).

Црвена звезда се потпуно вратила, чак и преокренула резултат (31-32) и од тог тренутка до саме завршнице виђен је потпуни егал. Дејан Давидовац је чак 32 секунде пре краја новом тројком вратио наду, али ипак су црвено-бели остали без горива за још један преокрет у значајној утакмици.

Поред Волтерса запажен учинак имао је Никола Калинић који је постигао 13 поена, Огњен Добрић је убацио 12, а један мање сјајни Дејан Давидовац.

Времена за очајање нема јер су пред Црвеном звездом нови велики изазови. У понедељак од 18 часова у дворани ’’Александар Николић’’ гостује Крка, а онда следи серија од три евролигашке утакмице и борба до последњег кола за пласман у Топ 8. Прва утакмица у тој серији је против директног ривала Бајерна из Минхена, а она је на програму 1. априла поново у Немачкој.

Алба – Црвена звезда мтс 74-70 (24-15, 13-20, 21-22, 16-13)

Црвена звезда мтс: Вајт 4, Кузмић 2 (4ск), Волтерс 18 (5ас), Митровић 5 (4ск), Ивановић 2, Калинић 13, Добрић 12, Симоновић, Марковић 3, Лазаревић, Вудраговић, Давидовац 11 (4ск).

The post Тесан пораз Црвене звезде у Берлину appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

6 comments

Bari 1991 мар 28, 2022 at 08:54

ma mi smo definitivno druga liga evropske košarke,i dok ne budemo imali igrača“ubicu“ ne možemo ništa posebno napraviti,a Radonjić još jednom dokazao svoju trenersku limitiranost!!!

Reply
MILOS RANKOVIC мар 26, 2022 at 17:30

Glavni problem Zvezde je roster ekipe.imas osam igraca koji igraju stalno.koji od umora nemogu da stoje na nogama.slazem se za ovo sve su krivi Covic i Radonjic sto nisu doveli centra i sutera.ti sad na dvojci nemas igraca.povredjeni Lazic i Holins.Vajt decko izgubljen u vremenu.Ivanovic jednu odigra pet ga nema.svi ocekiju od Kalinica da uzme loptu i resi sve ali nisu drugi timovi glupi.zaustave Kalinica i zavrsis posao.Covic ide po jutarnjim programima i sprda se oko centra.njemu je Zvezda zanimacija.daj boze da gresim ali bice tesko sa grobarima u finalu Aba lige.a mozda jos teze u polufinalu sa Cedevitom.u ovoj Zvezdi sest igraca treba da ostane ostalo cao.Cirbes.Vajt.Lazarevic.Markovic.Kuzmic.sve to treba oterati pa i Ivanovica.Davidovca nista specijalno.remont mora da bude

Reply
Aleksandar 89 мар 26, 2022 at 23:04

MILOS RANKOVIC samo da zadrzimo prvo mesto u Aba Ligi da imamo prednost domaceg terena I osvojicemo Aba Ligu a samim tim imamo prednost domaceg terena i u Polufinalu Aba Lige i u Finalu Aba Lige odnosno prednost domaceg terena u Polufinalu Kls I prednost domaceg terena u Finalu Kls gde ne bi trebalo da imamo problema I da opet osvojimo trofeje.

Reply
ĐOLE BARI 91 мар 26, 2022 at 11:59

MEČ KOJI SU NAM PONOVO IZGUBILI KSLINIĆ,MITROVIĆ,MARKOVIĆ I RADONJIĆ.KOJI JE OVO PO REDU ? DO KADA VIŠE IGRA BEZ CENTRA ? SINOĆ ISKLJUČE IGRAČA ALBE OD 5 METARA,NAŠ „STRATEG“ KUZMIĆA DRŽI NA KLUPI ? IGRA MITROVIĆ KOJI JEDNU LOPTU NE MOŽE DA UHVATI NI KADA OKO NJEGA NEMA NIKOGA,KALINIĆ SILUJE,IGRA ONO ŠTO NE TREBA DA IGRA,NIKADA NIJE BIO ŠUTER I KOD SVAKOG TRENERA BI PRESEDEO VIŠE OD POLA MEČA ZBOG NEOZBILJNOSTI I NAČINA NA KOJI IGRA ALI OVAJ NE SME DA MU PISNE.ZAR JE MOGUĆE LJUDI DA NIKO OSIM MENE NE VIDI DA MI NEMAMO TRENERA ? ZAR JE MOGUĆE DA NIKO NE VIDI DA NAS SVAKU UTAKMICU UNIŠTAVAJU KALINIĆ,MITROVIĆ,MARKOVIĆ ? MOJA NOGA VIŠE U PIONIR KROČITI NEĆE DOK NE NAPRAVIMO TIM I DOVEDEMO TRENERA.

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 26, 2022 at 10:57

kalinić zadnje par tekme se baš iživljava i siluje..4 puta za redom sutira i jedva prvi obruč okrzne,5 lopte izgubi..vidi se da igra na silu

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 26, 2022 at 10:56

pa ovi su za nas penicilin..ni jedan klub nas ne dobija ovako kao švabe…samo jednom smo ih pobedili slučajno a oni nas 7

Reply

Leave a Comment