Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездаши на каљењу – Бабић и Ибрахим право у мету

У претходном такмичарском колу, укупно шесторица фудбалера Црвене звезде који се налазе на позајмицама је наступало за своје клубове. Најзапаженији учинак на травнатој површини су имали Срђан Бабић и Ибрахим Мустафа који су са по једним голом водили Алемерију односно Нови Пазар до убедљивих победа.

Срђан Бабић је господарио у оба шеснаестерца на утакмици између Алмерије и СД Амоборијете. Високи штопер је успео да се упише у листу стрелеца у првом полувремену када је искористио солидан центаршут из слободног ударца и главом спровео лопту у мрежу. Овиме је некадашњи “златни орлић” осигурао још једну победу шпанског представника који је близу пласмана у ЛаЛигу1.

Такође, Ибрахим Мустафа је поготком учествовао у тријумфу Новог Пазара над Металцем у борби за опстанак у Суперлиги Србије. Брзоноги крилни нападач је у 80. минуту сам вукао лопту скоро 60 метара те је протуњао кроз одбрану ривала и у ситуацији један на један са голманом тима из Горњег Милановца показао завршницу на високом нивоу. У домаћем саставу видели смо и Ричарда Одаду у последњих пола сата игре, а Кенијац је имао неколико покушаја да са дистанце постигне гол за свој тим.

ИМТ је славио минималним резултатом против Инђије у петом колу плеј-офа Прве лиге Србије, а тројица наших фудбалера су бранили боје “Тракториста” са Новог Београда. Александар Лукић и Владимир Лучић су одиграли по 90 минута и били једни од главних актера меча, док је са друге стране Никола Глишић изашао из игре у 60. минуту сусрета и пре тога је имао запажен учинак. Марко Ћопић је бранио гол сомборског Радничког у оквиру 26. кола Српске лиге Војводине, међутим његов тим је доживео пораз од 2:1 на гостујућем терену.

БИЛАНС ИГРАЧА:

Срђан Бабић (Алмерија) – 90 минута у победи над СД Амоборијетом (3:0)

Александар Лукић (ИМТ) – 90 минута у победи над Инђијом (0:1)

Ричард Одада (Металац) – 27 минута у поразу од Новог Пазара (0:3)

Владимир Лучић (ИМТ) – 90 минута у победи над Инђијом (0:1)

Никола Глишић (ИМТ) – 60 минута у победи над Инђијом (0:1)

Ибрахим Мустафа (Нови Пазар) – 83 минута у победи над Металцем 1923 (0:3)

The post Звездаши на каљењу – Бабић и Ибрахим право у мету appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment