Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Николић: Враћам се још јачи

Фудбалери Црвене звезде налазе се на Златибору, где пуном паром „брусе“ форму за наредну сезону, а међу њима се нашао и један повратник у строј, а то је талентовани везиста Вељко Николић. Он се након тешке повреде и дугог опоравка вратио у тим и ставио на располагање шефу стручног штаба Дејану Станковићу.

Наравно, драго ми је да сам се вратио после тешке повреде. Морам признати да је тај период био веома тежак за мене, али срећом све је прошло како сам и очекивао. Драго ми је што сам се вратио – почео је Николић

Говорио је Николић о самом периоду када је доживео тешку повреду.

-Генерално гледано, то ми је била прва озбиљнија повреда. Све се то десило на припремној утакмици у Аустрији. Добио сам ударац, не сећам се ни сам најбоље како, али сам тек после открио да је повреда озбиљније природе. Мислио сам да није толико страшно и после тога сам наставио да тренирам и играм, али у међувремену је све постајало горе и горе. Доктори су ми рекли да мора да се оперише и морао сам да их послушам. На крају сам отишао у Француску, где сам одрадио све прегледе и оперисао се. Након тога сам се вратио у Београд и ту сам радио терапије код доктора. На крају је све прошло како треба и све је заборављено. Нови лист и нови почетак.

Истакао је млади фудбалер да је у тим тренуцима размишљао о свему, али и нагласио да су му разговори са људима доста помогли да изгуби страх.

-Свашта ми се мотало по глави тада. Како ћу се вратити и да ли ће све проћи како треба. Страх, то је једино што могу да кажем. Имао сам велики страх, али причао сам са много људи, тренера и психолога. Они су ми рекли да је то све нормално и да немам чега да се плашим, као и да су многи фудбалери то прошли. Посаветовали су ме и рекли ми да ће страх проћи после неког времена.

Поменуо је Николић и људе из клуба, који су му дали подршку у тешком периоду његове каријере.

-Имао сам фантастичну сезону. Сви су ме питали за наредну, како ће бити. Свима сам им рекао да ће сигурно бити још боље, јер сам ишао узлазном путањом. Било ми је драго, јер сам имао подршку свих из клуба, како саиграча, тако и тренера и комплетног руководства. Када се то десило, имао сам осећај у глави да сам их разочарао, али није било до мене. Они су све разумели и рекли су ми да ће све доћи на своје место када се будем вратио на терен.

Највећа подршка су му свакако били породица и пријатељи.

-Породица и најбољи друг су ми били највећа подршка. Када сам био у Француској сваког дана смо се чули и причали. Мој најбољи друг је хтео да пође са мном, али то није било могуће због папирологије. Када сам се вратио, био је са мном.

Истакао је талентовани везиста да му је било тешко да се навикне на рад са екипом, али и нагласио да зна шта га чека.

-С обзиром да нисам дуго радио и тренирао са екипом, било ми је тешко ових пар дана. Раније сам радио индивидуално, али то не може да се пореди са тимским радом. Навикавам се полако. Знао сам да ће ме чекати све ово. На мени је да „наместим“ главу и да наставим даље.

Дотакао се Николић и саиграча, са којима је редовно био у контакту.

-Чуо сам се са доста играча. Са млађима сам се и дружио. Долазио сам на утакмице, а био сам и у свлачионици са њима. Био сам део екипе, само што нисам могао да им помогнем на терену.

Нагласио је везиста да је најбитније да прође припреме без повреде, али и да не зна када ће бити потпуно спреман.

-Не могу да гарантујем када ћу бити потпуно спреман. То је до кондиционог тренера и до медицинског дела струке. Најбитније је да прођем кроз припреме и да ме ништа не боли. То ми је главни задатак. Када ћу се вратити на терен – то не знам.

Говорио је Николић и о циљевима за наредну сезону.

-Сваке године је иста прича. Циљ је дупла круна, само што ове године имамо један задатак више, а то је да уђемо у Лигу шампиона. Знам да сви ви прижељкујете, као и навијачи да ми уђемо у Лигу шампиона, то није лако. Доста зависи и од жреба, али ми ћемо се максимално потрудити да усрећимо све звездаше.

За крај је за све навијаче имао јаку поруку.

Могу да поручим свим навијачима да ћу се вратити јачи него икад – закључио је Николић.

The post Николић: Враћам се још јачи appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment