Moja Crvena Zvezda
Архива

Poraz od Radničkog u Kragujevcu

Rikardo Marš

U 16.kolu NLB lige, Crvena zvezda je kao gost u Kragujevcu, izgubila od ekipe Radnički rezultatom 82:69 (21:19, 17:17, 20:17, 24:16).

Pred 4000 hiljade domaćih navijača, crveno beli iz Beograda su imali priliku da se revanširaju favorizovanoj ekipi Radničkog. Utakmica je počela prililčno izjednačenom igrom na obe strane. Zvezda je pokazala da nije došla sa belom zastavicom i sa  solidnom odbranom, pre svih mladog Cvetkovića,uspevala da drži rezultatski prikljucak. U prvom poluvremenu, Zvezda je kontrolisala skok, a dobrim rešenjima u napadu je držala korak u igri. U ovom periodu Rikardo Marš je sa 13 poena bio najefikasniji, ali se čekalo na jos nekog raspoloženog igrača koji bi mu se pridružio. Sa druge strane,Radnički je imao četiri igrača koji su dobro rasporedili poene. Zvezda je sutevima Subotica napravila seriju od 6:0 pa se činilo se da će na odmor otići sa prednošcu. Ipak, iskusni Radnički to nije dozvolio i preko Vukosavljevica i amerikanca Lija, preokrenuo rezultat u svoju korist.
Poluvreme je završeno vođstvom Radničkog 38:36.

Drugo poluvreme je počelo većom inicijativom domaćina koji je zaigrao mnogo agresivnije i odlučnije. Zvezda je zakazala i u skoku i dozvolila protivniku 7 skokova vise u napadu. Imala je dobru igru i organizovane napade samo na momente. Čak i tada, pored bolje igre domaća ekipa se nije previse rezultatski odlepila i ostala je nada da Zvezda može da prelomi meč. Ali u Radničkom je bilo pet igraca sa dvocifrenim učinkom i to je bilo dovoljno za novu pobedu Kragujevčana. Izabranici Miroslava Nikolića su još jednom pokazali da je dvorana „Jezero“ veoma „vruć“ teren i da nije lako odneti bodove iz Kragujevca.

Najefikasniji u redovima Zvezde bli su Marš sa 19 i Jang sa 12 poena. U Radničkom Marković i Vukosavljević su postigli po 17, dok su Li i Čakarević dodali po 14.

Trener Crvene zvezde, Mihailo Uvalin je čestitao domaćinu na zasluzenoj pobedi.
– “ U trenutku kada se utakmica lomila, Radnički je pokazao bolju i organizovaniju igru. Gust raspored utakmica nije opravdanje za današnji poraz i ostaje nam da se u teškim utakmicama koje nam slede borimo za opstanak“, dodao je Uvalin.

KK Radnicki – KK Crvena zvezda 82: 69
(21:19, 17:17, 20:17, 24:16)

KK Radnički: Stojačić, Li 14, Maksimović, Miletić, Marković 17, Mijatović 2,Gaddefors, Špica 10, Čakarević 14, Stojačić 3, Rakić 5, Vukosavljević 17.

KK Crvena zvezda: Cvetković 4, Drča, Jang 12, Radosavljević, Balaban, Lešić, Nedović 5, Milošević 8, Nikolić 6, Marš 19, Majls 5, Subotić 10.

Повезане вести

2 comments

Comments are closed.