Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Станковић: Много ми је тешко, хвала публици

Црвена звезда ће и ове јесени играти Лигу Европе, након што смо елиминисани од Макабија резултатом 4:5 у оквиру плеј-офа за Лигу шампиона. Утиске после меча у Београду изнео је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић.

Честитао бих екипи Макабија на проласку и пожелео пуно среће у групној фази Лиге шампиона. Реч је о организованом тиму који зна и да се брани и да напада и који је физички изузетно јак. Екипа је доста спремна на транзицију и полутранзицију. Имају шпица који је „таргет“ као што је Пјеро и видели сте колико је лопти освојио поред Драговића и Милуновића који су били одлични, али то је добар играч. Некад је неко добар играч и кад задржи лопту, па дођу ти брзи фудбалери. У првом полувремену и није било толико тога као у другом, али пали смо енергетски. Вероватно је то разлог због ког нисмо успели да у наставку игре бранимо задњу трећину терена – почео је Станковић.

Наставио је Мистер у даху да анализира утакмицу.

– Сплет околности и дешавања је утицао на друго полувреме. Када примиш гол у последњој секунди доброг полувремена где нисмо рескирали ништа, већ напротив… Утакмица је била какву смо је спремили и замислили, имали смо резултат, али примили тај гол и енергетски пали у наставку. Не могу да се не осврнем на то да су играчи много тога дали у првом полувремену и разумем их донекле да су пали ментално и енергетски. То су исти момци који су изгарали у првом делу игре, али „исекао“ нас је гол. Тешко ми је да анализирам, много ми је зао и разочарење је велико, јер су и очекивања била таква. Сплет околности и детаљи као из хорор филма. Не остаје нам ништа друго него да се захвалимо нашем најбољем, 12. играчу – публици, која је остварила наше снове да играмо пред њима и да доживимо овакав амбијент. Жао ми је што им то нисмо вратили проласком у Лигу шампиона. Ипак, Лига Европа није мало и утешно такмичење, доста је јако, али смо сви желели да играмо групну фазу Лиге шампиона. Имамо и наше првенство које не доноси више квалификације, него директан улазак. Тако да, морамо што пре да дођемо себи и опоравимо се, јер нас очекује доста тога. Још увек смо у августу, има да се игра. Ово је било болно, пре свега за мене, не знам како налазим речи уопште, али их налазим. То је живот и фудбал, идемо даље.

Велике муке имао је Мистер пред утакмицу када је реч о здравственом стању играча.

Биле су принудне измене, видели сте… Имали смо проблем са Саногом пре утакмице, па смо некако успели да залечимо. Проблем је имао и Пешић који је прескочио једну утакмкицу у првенству услед повреде ложе. Родић је био ровит, али је играо. То су све биле принудне измене. Када се не направи резултат, отварају се многа питања, да ли сам за клупу Звезду, да ли смо физички спремни, да ли добро трчимо и играмо, колико смо уиграни. То су питања која ћу добити у наредном периоду, али као што сам рекао и пред утакмицу, ако је ово огроман неуспех – спреман сам да поднесем консеквенце онога што клуб одлучи и навијачи кажу. Спреман сам, јер сам ја један од њих и немам проблем да прихватим било какву одлуку од срца, јер сам дао целог себе – закључио је Станковић.

The post Станковић: Много ми је тешко, хвала публици appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

ĐOLE BARI 91 авг 25, 2022 at 09:45

MARŠ IZ ZVEZDE !!!

Reply

Leave a Comment