Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Омладинци у Лиги шампиона против Омоније

Омладинци Црвене звезде сазнали су име ривала у првом колу Лиге шампиона за младе. Реч је о екипи кипарске Омоније, а мечеви ће се играти у терминима 14. септембра и 5. октобра, а реванш меч ће се играти у Београду.

Пулени Зорана Рендулића ће тако имати прилику да наставе светлу традицију школе Црвене звезде, у којој смо већ у три наврата учествовали у Лиги шампиона за младе. У прве две сезоне смо играли групну фазу, а у такмичарској години 2019/20. смо и презимили у Европи. Ипак, светли низ је почео годину дана раније, тачније у сезони 2018/19, када су се сениори Црвене звезде пласирали у групну фазу Лиге шампиона, што је значило да ће и наши јуниори имати прилику да се нађу у самом врху европског фудбала. Црвено-бели су предвођени Братиславом Живковићем, били смештени у изузетно јакој групи Ц, заједно са ПСЖ-ом, Ливерпулом и Наполијем. Наши бисери су показали такмичарски дух и пружали добре партије, али су такмичење окончали као четвртопласирани у групи, са једним освојеним бодом, а шансе у сениорском тиму из те генерације добили су Дејан Јовељић, Страхиња Ераковић, Алекса Терзић и Милош Гордић.

Већ наредне такмичарске године, лествица је подигнута за неколико степеника. Наши бисери су се такмичили у групи Б, против минхенског Бајерна, Тотенхема и Олимпијакоса. Црвено-бели су под командом Славољуба Ђорђевића показали да су са разлогом у крему европског фудбала, те су групну фазу окончали на другој позицији, са 11 освојених бодова (три победе, два ремија и један пораз), три мање од првопласираног Бајерна. Уследио је и плеј-оф за пласман у нокаут фазу, а противник је била екипа молдавског Шерифа. Играла се само једна утакмица, а како након 90 минута није било голова, победник је одлучен извођењем једанестераца. Наши бисери су се боље показали и са четири поготка са беле тачке изборили пласман у нокаут фазу. У осмини финала противник је био дански Мидтјиланд. Утакмица се играла на стадиону „Шопинг центар Вождовац“, а црвено-бели су упркос доброј партији и великој борбености поражени од данског представника резултатом 0:3, те на тај начин завршили учешће те сезоне. Шансу у сениорској селекцији нашег клуба из те генерације добили су Андрија Радуловић, Борисав Бурмаз и Милош Пантовић.

Уследила је и пауза због пандемије корона вируса, а у сезони за нама, традиција се наставила. Црвено-бели су у првом колу одмерили снаге са Ирским Сент Патриком. У првом сусрету у Ирској, наши бисери су феноменалном партијом успели да славе резултатом 2:1, а онда је уследио и реванш у Београду. Меч се играо на стадиону на Бановом брду, а Звездини јуниору су још једном надиграли ирског представника, овога пута резултатом 2:0 и на тај начин се пласирали у наредну рунду такмичења. Екипа коју је тада предводио садашњи стратег Графичара – Марко Неђић, у другој рунди састала се са италијанским Емполијем. У првој утакмици наши бисери су великом борбеношћу и добром игром остали непоражени, те је резултат након 90 минута гласио 1:1. У реванш мечу који се играо у Италији, црвено-бели су поражени од Емполија резултатом 5:0, чиме су завршили учешће у прошлосезонској Лиги шампиона за младе. Из ове генерације, прилику да заигра у првом тиму Црвене звезде добио је талентовани Стефан Лековић, који је члан наше сениорске селекције, као и Марко Лазетић, који наступа у италијанском Милану.

И ове године, наши бисери ће имати прилику да се нађу у самом врху европског омладинског фудбала, а верујемо да ће наша јуниорска селекција предвођена Вукичевићем, Радоњићем, Миладиновићем, Лечићем и Ђурићем забележити велике успехе, као што то чине у националним оквирима.

The post Омладинци у Лиги шампиона против Омоније appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE сеп 1, 2022 at 00:22

BISERI PUKLI OD PAZARACA,STA DA OČEKUJEMO DALJE..PA CIRKUS..NIKAD SLABIJI IGRAČI

Reply

Leave a Comment