Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Katai najbolji Zvezdin strelac u Ligi Evrope

Magiko je magiko, a klasa je večna. Po mnogim parametrima je Aleksandar Katai jedan od najboljih fudbalera našeg kluba u 21. veku, a vispreni dribler je i rekorder sa najviše postignutih golova u Ligi Evrope u istoriji Crvene zvezde.

Nebrojeno puta je Katai pokazao da može da pravi razliku, ne samo u domaćim okvirima kada je golovima „rešavao“ večite derbije i mnoge utakmice u Superligi, već i u međunarodnim mečevima. Rezultati koje Zvezda beleži u poslednjih šest godina su za poštovanje, a jedan od vesnika tih uspeha u tri sezone koliko je tu u drugom mandatu je svakako Aleksandar Katai. On je sa ukupno osam golova, rekorder Crvene zvezde u Ligi Evrope. To je zbirno kada se računaju i kvalifikacije, a ukoliko bismo gledali samo grupnu fazu i eliminacionu rundu, ponovo je neprikosnoven sa četiri gola, za sada, jer verujemo da će ih biti više.

Međutim, prvi gol u kvalifikacijama za Ligu Evrope je Katai postigao još u sezoni 2016/17 protiv Sasuola. Osim prtiv njih, nalazio je put do mreže još protiv – Kluža (dva puta) i Ararata. Ipak, i kada je bilo bitnije – pogađao je, a dva gola protiv Brage, pogotovo onaj u Portugalu kada je Zvezda napravila najveći evropski uspeh još od Barija, nikada neće biti zaboravljeni. Osim protiv portugalskog velikana, u grupnim fazama je davao golove još Gentu i Slovan Liberecu.

Kataijev učinak od osam golova na 18 mečeva prati Gelor Kanga sa pet pogodaka, ali na 29 utakmica. On je u kvalifikacijama pogađao protiv Sparte i Ludogoreca, a onda i u mečevima sa Milanom, Gentom i ponovo Ludogorecom. Pomno ih prati El Fardu Ben sa ukupno četiri pogotka. On je u kvalifikacijama pogađao samo protiv Kluža, a u strelce se upisivao još u duelima sa Milanom, Rendžersom i Slovan Liberecom. Identičan učinak ima i Mirko Ivanić koji je pogađao protiv Kluža u kvalifikacijama, a onda i protiv Ludogoreca, Midtjilanda i Rendžersa. Ben je učinak ostvario na 22, a Ivanić na 17 utakmica.

The post Katai najbolji Zvezdin strelac u Ligi Evrope appeared first on SD Crvena zvezda.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment