Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Радник

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 13 часова и 30 минута гостовати Раднику у Сурдулици, чиме ће се завршити јесењи део сезоне за фудбалере нашег тима, који ће настојати да одрже 10 бодова предности у односу првог пратиоца на табели.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Црвена звезда и Радник су до сада одмерили снаге на 18 дуела, а наш тим има позитиван скор против екипе из Сурдулице. Црвено-бели су славили на чак 16 сусрета, једном је било нерешено, а једном је и Радник тријумфовао. Гол разлика је далеко у корист нашег тима и износи 62:10.

Последња утакмица између Црвене звезде и Радника одиграна је 29. јула 2022. године, чиме смо дошли до 97 утакмица у низу без пораза на Маракани у првенству (претходни рекорд је износио 96), тако да је сам тријумф имао додатну важност за наш тим. Победили смо резултатом 6:0, а погађали су Мирко Иванић, Кингс Кангва, Александар Катаи, Милан Павков, Гелор Канга и Осман Букари.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи који не буду имали прилику да гледају изабранике Милоша Милојевића уживо у Сурдулици, имаће прилику да прате директан пренос утакмице на телевизији Аренаспорт 1 Премиум од 13 часова и 30 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

Карте за утакмицу су у продаји и на благајнама нашег стадиона у суботу од 10 до 17 часова, а цена износи 300 динара.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је после 18 одиграних утакмица прва на табели Суперлиге Србије. Уписали смо 16 победа уз два ремија и гол разлику 48:6, а сигурно ће пулени Милоша Милојевића настојати да задрже 10 бодова више од првог пратиоца на табели. У последњем мечу, савладали смо екипу Чукаричког резултатом 0:2 погоцима Александра Катаија и Кингса Кангве.

Радник заузима последње место на табели, тако да ће ово бити дуел лидера и „фењераша“. Тим из Сурдулице је на 18 мечева освојио осам бодова, а у последњем колу су доживели пораз од Радничког у Крагујевцу резултатом 1:0. Радник је остварио само једну победу и чак пет ремија уз 12 пораза и гол разлику 13:36.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу већ неколико кола нема стандардног Стефана Ранђеловића, тако да је за очекивати да ће међу стативама бити Никола Вујанац. Упитно је такође и ко ће заиграти на позицији десног бека, али вероватно ће то бити Гањанин – Абубакар Садик, с обзиром на повреду Душана Хоџића. На левом беку ће бити капитен Урош Стојановић, ту нема дилеме. За очекивати је да ће штоперски тандем чинити Душан Стевановић и Звездино дете – Ранко Јокић, афирмисани фудбалери на нивоу Суперлиге. У средини делује тандем Михаило Орешчанин уз Едија Руштемовића, али није немогуће да се у стартној постави нађе и Немања Суботић или Предраг Медић. У офанзивном делу везном реда, далеко најубојитији је Милош Спасић који је и први стрелац екипе са четири постигнута гола. Бокови су резервисани за Борка Дуроњића и Виктора Лукића, премда су ту и Осман Маронг и Лука Великић. Биће занимљиво видети и за кога ће се тренер Симо Крунић одлучити када је реч о центрафору, с обзиром на то да постоји дилема између Петра Кунића и Вукашина Богдановића.

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Ненад Минаковић
Први помоћник: Атила Хармат
Други помоћник: Никола Ријевац
Четврти судија: Јелена Цветковић
Делегат: Немања Милановић
Контролор: Дејан Андрејић
ВАР: Лазар Лукић
АВАР: Драган Богићевић

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак, 18 – Јавор – Напредак 2:1

Субота, 15 – Младост – Колубара

Субота, 17 – ТСЦ – Раднички Ниш

Субота, 19 – Војводина – Раднички 1923

Недеља, 15:30 – Партизан – Нови Пазар

Недеља, 17:30 – Чукарички – Младост ГАТ

Недеља, 19:30 – Вождовац – Спартак

The post У сусрет противнику – Радник appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment