Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

МВП против Чукаричког – Гелор Канга

Фудбалери Црвене звезде су одиграли сјајну утакмицу и заслужено савладали Чукарички резултатом 0:2 у оквиру заосталог меча седмог кола Суперлиге. Трка око „МВП-а“ када је реч о овом мечу била је жустра, али је ласкаво признање ипак отишло у руке Гелора Канге који је остварио индекс 273 на основу статистичке платформе ИнСтат.

То је само три поена више од Александра Катаија (270) и девет од Кингса Кангве (264). Ипак, Канга је у готово свим сегментима игре био најбољи фудбалер на терену, па је утисак да је потпуно заслужено добио признање играча утакмице. Посебно импресионирајуће је то да је Канга имао осам успешних дриблинга из исто толико покушаја, што је раритет и међу најбољим светским играчима. Учествовао је и у највише напада нашег тима – 102, што и не изненађује, јер је углавном током јесени, Канга био неприкосновен у овом сегменту игре, што је донекле и јасно када се узме у обзир његова позиција и улога на терену.

Креирао је, и то фантастично, с обзиром на то да је имао 58 тачних додавања, од чега су два кључна, а у оба сегмента, Канга је био најбољи на терену. Мучили су се фудбалери Чукаричког да зауставе разиграног Габонца, па су га фаулирали чак девет пута, а комбинаторика Канге са саиграчима је такође била на врхунском нивоу, с тим да је највише сарађивао са – Милуновићем (19 додавања) и Гобељићем (18 додавања). Ипак, ни то није све, јер је Канга освојио чак 13 дуела, по чему је такође био најбољи актер на терену…

Нема сумње ни да је Звезда била далеко бољи ривал у синоћњем мечу и да су изабраници Милоша Милојевића плесали по нотама Гелора Канге.

The post МВП против Чукаричког – Гелор Канга appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment