Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Пешићев статистички монолог у Суперлиги

Црвена звезда је ове јесени била најефикаснија екипа у Суперлиги Србије са 50 постигнутих погодака. Поред крилних нападача који су у великом броју ситуација тресли мреже противника, велику и круцијалну улогу је играо Звездин центарфор Александар Пешић који је статистички најбољи шпиц у домаћем првенству.

Велика жеља Црвене звезде је био Александар Пешић током претходног летњег прелазног рока, а на велику радост свих звездаша рођени Нишлија се вратио у свој вољени клуб. После сјајног првог мандата на Маракани и велике дозе искуства које је прикупио у сезонама касније Пешић је на себе ставио велика очекивања. Међутим, популарни Шиља је у кратком временском периоду показао да се ради о центарфору са врхунским карактеристикама.

Током прве полусезоне Звездин нападач је постигао десет голова, од тога седам у националном шампионату, два у квалификацијама за Лигу шампиона и један у групној фази Лиге Европе. Иако се доста “трошио” у игри, учествовао у великом броју напада, тресао мреже и асистирао – Пешић је донео много важних бодова нашем тиму у трци за титулу првака државе и ту се огледа његова епохална улога.

У Суперлиги је забележио 15 наступа, провео на терену 1009 минута, те према статистичкој платформи Инстат остварио индекс од 224. Серију голова начео је против Вождовца на стадиону “Рајко Митић”, а даље је погађао на сусретима са Новим Пазаром, Напретком, Војводином, Радничким из Ниша где је погодио два пута и Колубаром. Управо три бода је Звезда уписала захваљујући фудбалеру рођеном 1992. године на тешким гостовањима у Новом Пазару и Нишу, а на обе утакмице Пешић је у самом финишу меча показао победнички карактер и дух ратника.

Са друге стране проиграо је саиграче за погодак у три ситуације у домаћем шампионату против Радника, крагујевачког Радничког и Младости из Лучана.

Поред свега наведеног бивши фудбалер Јагодине, Аталанте, Тулуза, Шерифа, Сеула, Макаби Тел Авива, Ал Итихада и Карагумрука се издваја у односу на остале нападаче у првенству и према осталим статистичим параметрима. У просеку за 90 минута у интервалу трајања меча Пешић је 17 пута шутирао према голу противника, што показује сјајан радијус кретања најистуренијег фудбалера наше екипе. Поменуто је да повратник на Маракану доста учествује у грађењу напада те не чуди податак прецизних додавања који када се преведе у проценте гласи 69 посто, док је од тога 53 процента пасова завршило у казненом простору противничког тима. Као вешт дриблер показао се Пешић још у сезони 2017/18 када је био најбољи стрелац Звезде са 29 голова, а то је показао и ове јесени. Ту је такође статистика на страни шпица Црвене звезде и гласи тачно 50 процента.

Нема дилеме да је Александар Пешић један од најкориснијих играча наше екипе и сигурни смо да ће сви поменути фрагменти игре статистички бити на још вишем нивоу на крају сезоне.

The post Пешићев статистички монолог у Суперлиги appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment