Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Младеновић: Развој па резултати, имамо и једно и друго

Директор наше Омладинске школе Драган Младеновић је резимирао 2022. годину, а пре свега први део сезоне 2022/23, говорио о омладинској селекцији, развојном тиму Графичар, али и плановима и циљевима за наредни период.

Омладинци Црвене звезде су и ове полусезоне у Европи показали да имају квалитет да се носе са најбољим екипа.

Што се тиче постигнутих резултата у овој сезони задовољан јесам имајући у виду све недаће које су нас пратиле, а то је подмлађивање екипе пре свега. Прва екипа је прешла у Графичар, тачније играчи који су рођени 2005. године. Сам резултат и није толико био примаран ни ове сезоне, али и поред тога смо остварили успех играјући у Европи, где фактички на седам утакмица, рачунајући четири меча у Лиги шампиона за младе и три на турниру који играмо једном месечно у Шпанији, од екипа као што су Омонија, Спортинг Лисабон, Валенсија, АЗ Алкмар, Бели Соколови нисмо претрпели пораз, имамо три победе и четири нерешена резултата – почео је Драган Младеновић.

Говорио је директор црвено-беле Омладинске школе и о резултатима млађих селекција.

– Што се тичео осталих категорија задовољан јесам, али постоје делови у којима морамо да напредујемо, то је пре свега индивидуални рад. Селекција играча је одлично одрађена и направили смо добро селектиране екипе, где немамо велики број фудбалера, али имамо велики број квалитетних играча од који се очекују озбиљни резултати у наредном периоду.

Челни људи наше Омладинске школе већ сада имају јасан план за наредни период.

– Када је у питању други део сезоне, мислим да треба да се посветимо сегменту развоја играча. Још увек стоји наше опредељење да резултати нису примарни циљ, већ развој индивидуалних способности сваког играча по позицијама. Радићемо на томе. Усавршаваћемо играче, без обзира на то, што нам је битно да освојимо неко прво место. У договору са људима из клуба, већ три или четири године за редом сами резултати нису приоритет, али и поред тога смо остварили запажене резултате. Последње три године смо били прваци у Омладинској лиги Србије, а два пута и у кадетима. Ради се на усавршавању техничко-тактичких способости, подизању свести код тренера који воде генерације, њиховом усавршавању, јер без добрих тренера једноставно није могуће направити добре играче. Једноставно покушавамо да направимо све то у периоду који је пред нама. Надам се да ћемо са том едукацијом која се ради на недељном нивоу, где имамо разне предаваче и семинаре, доћи до тога да побољшамо тренерски кадар, а самим тим са побољшањем тог сегмента и организацијом тренинга, можемо да подигнемо квалитет и самих играча.

Осврнуо се Младеновић и на планирано унапређење инфраструктуре, као и развојни тим Графичар.

– Када се подвуче црна, ово је била успешна полусезона. Једноставно направили смо помак у одређеним сегментима, наравно увек може боље. Трудићемо се да у наредном периоду једноставно и то на неки начин побољшамо. Радимо на унапређењу услова како за играче, тако и за све запослене у нашој Омладинској школи и клубу. Оно што свакако представља проблем, али и на томе се ради, то је инфраструктура, која ће надам се у наредном периоду бити подигнута на виши ниво. Тачније, да ће играчи од којих се очекују озбиљни резултати, када говоримо о њиховом наступању за први тим, подићи свој ниво и бити конкурентни. Не треба заборавити ни Графичар, који је фактички прва екипа омладинаца јер имамо играче који су рођени 2003, 2004. и 2005. године, који су носиоци игре и у Првој лиги Србије су се представили сјајним партијама. Показали су раскошан квалитет, наравно неки од њих ће надамо се заиграти и за први тим, поједини ће добити шансу и да по први пут буду део првог тима, када су у питању зимске припреме, а надам се да ће многи од њих у каријерама направити озбиљан искорак, како на домаћој, тако и на иностраној сцени. Када се све узме у обзир могу да кажем да је сезона задовољавајућа, али наравно увек може боље.

Искористио је прилику некадашњи фудбалер Црвене звезде да се захвали најближим сарадницима.

Захвалио бих се свима онима који су учествовали у раду Омладинске школе, од главног тренера Јелића, координатора Цвјетићанина, Бањаревића, до људи који воде клуб, јер без њихове помоћи, која ће надам се бити у наредном периоду још већа, сигурно и резултати рада Омладинске школе могу да буду бољи. Јер без клуба који не пружа подршку, ни Омладинска школа не може да постигне добре резултате, а самим тим ни клуб, то је битна спона која мора да се испоштује – закључио је Драган Младеновић.

The post Младеновић: Развој па резултати, имамо и једно и друго appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE дец 28, 2022 at 17:34

NEMATE NI PUT,NI RAZVOJ,NISTA NEMATE OSIM FORSIRANJE NA SILU POLUTALENTE KOJI ZA VRSE ZA 100h u neki seljački klub i nestanu jel to je daleko od kvaliteta i onda vraćamo tu boraniju kao da ozive karijeru i zato nemamo rezultate u evropi

Reply

Leave a Comment