Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Ераковић на УЕФА листи најталентованијих

Страхиња Ераковић се налази на листи 40 играча које је УЕФА изабрала као најперспективније који би могли да обележе 2023. годину, што је још једно у низу признања за младог штопера.

Услов да се буде на овој листи је да фудбалер има 21 годину или мање, а Ераковић је својим играма скренуо пажњу читаве континенталне јавности, тако да не чуди што се репрезентативац Србије нашао у одабраном друштву. Нема сумње да су на листи све сами будући асови европског фудбала, а изданак Звездине школе је раме уз раме са Нико Вилијамсом (Атлетик Билбао), Гонзало Рамосом (Бенфика), Ћави Симонсом (ПСВ) и многима који су сува перспектива најважније споредне ствари на свету.

УЕФА је бираним речима говорила о Ераковићу:

Постао је први избор на штоперској позицији свог клуба у сезони 2021/22, освојивши другу узастопну дуплу круну за београдску екипу. Део је тима Србије који је напредовао у А дивизију Лиге нација, а потом постао и део тима на Светском првенству у Катару – стоји на званичном сајту европске куће фудбала.

Ераковић је једини српски фудбалер који се нашао на овогодишњој листи, што довољно говори о томе какав бисер има Црвена звезда, иако се популарни Чупа већ дуго не гледа кроз призму перспективе, већ је доказано један од најбољих фудбалера нашег тима.

The post Ераковић на УЕФА листи најталентованијих appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment