Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Срнић: Волим што сам Звездин војник и желим још трофеја

Данас нам је диван дан, нашем Славољубу Срнићу је 31. рођендан, а управо он је био гост данашњег студија “Звезда ТВ-а”.

Нису ме поштедели на тренинзима данас, али нема везе, дошли смо у Анталију да радимо и да се спремимо за све оно што нас чека на пролеће. Сви знамо да је циљ освајање титуле и потом припрема за Лигу шампиона – почео је слављеник уз осмех.

Рођендан традиционално слави на припремама…

– Сваки рођендан, барем од кад сам почео професионално да се бавим фудбалом, славим на припремама. Већ сам и навикао… Од породице добијем поклоне кад се вратим, а остали до тад и забораве, дуге су припреме. Ипак, шалу на страну, увек нас чека торта, не само мене, него сваког ко слави рођендан, било на зимским или летњим припремама. За то се побрине тим менаџер Горан Негић.

Најлепшу честитку добио је од синова.

– Рођендан славим у кругу породице, кад се вратим с припрема. Нисам неко ко прави журке за рођендан, више године доживљавам као број. Једино синовима правимо прославе за рођендан. Баш они су ми честитали у поноћ, додуше, временска разлика између Анталије и Београда је два сата, тако да су ме пријатно изненадили. Старији је отпевао песмицу, млађи се смејао, још увек не прича, али то ми је дефинитивно најлепша честитка.

Сматра Срнић да припреме протичу у најбољем реду.

– Не знам које су ми припреме по реду, тешко је да се каже број, али много их је било. Ако говоримо о овим тренутним, мислим да ће се и шеф Милојевић сложити да све протиче у најбољем реду за сада. Без повреда смо, што је најбитније, уз то сјајно извршавамо све обавезе које се поставе пред нас. Тренутно је акценат на трчању, чекамо лепши део и почетак утакмица када ће нам бити лакше. У Турској су добри услови што се тиче терена, можда нас мало киша ремети, али иначе је све сјајно. Мислим да ми је ово трећи пут да сам у Калисти.

По први пут пак пролази припреме са Милошем Милојевићем као главним тренером.

– Нисмо први пут с Милојевићем на припремама, био је ту као помоћни, али као главни – да. Другачија је мало филозофија и начин тренинга у доносу на раније.

Са много тренера је Срнић радио у Звезди…

– Не знам колико сам променио тренера у Звезди, али ево из главе нека буде пет или шест.

У шали истиче да је све позиције играо у Звезди, те да је остало још само да брани.

– Све позиције играм, само још нисам био голман. Најдража ми је лево крило, ту сам се најлепше осећао, као крилни нападач сам и дошао у клуб, али после… У суштини, нисам неко ко може да каже не, било тренеру, било Звезди. Ако је потребно да нешто одиграм у датом тренутку – одиграћу, без обзира на место на терену. Увек сам ту да се жртвујем за екипу, сматрам да тако треба, и није ми проблем ни да будем бек, ни везни.

Надимак Звездин војник му импонује.

– Не смета ми што сам Звездин војник, напротив, баш волим тај надимак. Волим и Звезду. Сваки атом снаге, небитно да ли је утакмица или тренинг, спреман сам да дам за клуб.

Као омиљене голове, издваја погодак Келну у Београду, као и Краснодару у Русији.

– Најдражи ми је гол против Келна кад смо обезбедили европско пролеће, тиме сам обележио боравак у Црвеној звезди. Памтим и гол Краснодару у Русији где смо завршили утакмицу са позитивним резултатом, донекле, а могло је и другачије да буде. После тога је у клубу све кренуло на боље, шест година играмо Европу већ…

Тренинзи су изузетно напорни.

– Видите и сами како се ради, пратите нас у стопу. Имали смо један тренинг који нам је свима тешко пао, видели сте, али то је почетак где је увек акценат на физичкој спреми, јер без тога не можемо да постижемо резултате. Радимо и са лоптом, али и ту је акценат на брзини и покрету, па на крају испадне теже него суво трчање где ухватиш ритам и изгураш тренинг.

Чак тројица фудбалера из једне Звездине омладинске генерације је сада у првом тиму, а пре 13 година били су јуниори.

– Тачно, ту смо Спајић, Мијаиловић и ја, из те генерације. Спаја ће се брзо вратити, Мићко подноси све, али не само он, него сви. Мора једноставно све ово да се издржи и не може да се дигне рука на првој препреци и стане. Има ту и доста младих играча, такође Звездине деце и не би био леп пример њима да неко од нас тренинге лоше подноси. Могу они доста тога од нас старијих да науче. Јесу талентовани, али мора да се ради, то им је порука.

Ништа Звездином војнику не пада тешко.

– Не пада ми тешко ни теретана, јер сви смо овде дошли са циљем и волимо ово да радимо. Можда неко буде мало уморан или је лошије спавао, али сви волимо да тренирамо.

Слободно време користи за одмор, поготово у првој недељи припрема.

– У првој недељи су тешки тренинзи традиционално, тако да сво слободно време користимо за одмор. Евентуално мало будемо на телефону, причамо са цимером, у мом случају Спајићем. Почео сам мало и филмове да гледам сад, али углавном користимо сво слободно време да што боље одморимо.

Славољуб, с обзиром на то да има брата близанца Драгољуба, добро разуме повезаност браће Митуљикић.

– Постоји нека специфична повезаност међу близанцима. Тешко то могу да разумеју они који немају близанца, али сигуран сам да је Митуљикићима због тога лакше у животу. Прошао сам кроз то, имао сам неког с ким сам живео и на кога сам увек могао да се ослоним. Тако да, Митуљикићима желим да буду заједно цео живот ако могу, јер то је братска љубав која не може да се опише.

Прешли смо на рубрику занимљивих питања, а Срнић је био и више него расположен да одговара на њих.

Ко је коме први честитао рођендан?

– Драгољуб је мени јутрос послао поруку, тако да је он први. Изненадио сам се да је тако поранио.

Знаш ли која је најпопуларнија емисија са тобом?

– Пратим “Звезда ТВ”, тако да знам да је “Индирект” кад сам био у аутомеханичарској радњи. Знам да је популарна, Татјана Шајковић је изабрала где ћемо да снимамо и ето.

Знаш ли ко још данас слави рођендан?

– Знам, Роберт Просинечки. Ту је и кошаркаш Бранко Лазић. Па и Немања Супић, морам да га поменем, сада тренер голмана. Такође и мој брат Драгољуб, који је велики звездаш.

Колико минута си одиграо у Звездином дресу?

– Баш тешко питање, 15 хиљада? Мање? Ето, сад чујем да је 11,450, замало, ал нисам размишљао о томе.

Сећаш ли се против кога си постигао хет-трик у Звезди?

– Војводини на Маракани. Гроф Божовић је био тренер, била је 2015. година, не могу да се сетим датума, али знам да су ми асистирали Катаи, Јовић и Виеира.

Где видиш Црвену звезду у наредних пет месеци?

– Дошли смо у Анталију са циљем да се спремимо што боље и да када крену утакмице, од 4. фебруара покажемо шта знамо, те да ставимо тачку на првенство и освојимо титулу.

Који су ти лични циљеви?

– У служби сам тима, тако да ми је то најбитније. Дакле, циљ је да освојимо дуплу круну.

Колико ће бити лакше на пролеће без две утакмице недељно?

– Нисмо изборили европско пролеће… Штета, али с те стране ће бити лакше, физички гледнао.

Размишљаш ли о Лиги шампиона?

– Имамо предност над вечитим ривалом, али не размишљамо толико унапред. Свима нам је у главама то, али је најбитније да из припрема изађемо здрави и будемо добри у првенству на пролеће. Желимо да идемо утакмицу по утакмицу и да се ту додатно уиграмо за оно што нас чека од лета. Док математички не обезбедимо све, нема размишљања о томе.

Коме би волео да намигнеш следећег септембра у Лиги шампиона?

– Прошли пут сам Манеу, сад бих могао Месију.

Потом су и навијачи имали прилику да се кроз питања обрате Славољубу Срнићу.

Срно, срећан ти рођендан, немам питање, само желим да ти поручим да си Звездин војник!

– Хвала на лепим речима и честиткама, драго ми је што тако мислиш. Велики поздрав.

Какав је осећај играти на препуној Маракани и срећан рођендан?!

– Не може то да се опише. Много пута сам играо на препуној Маракани, али речи то не могу да дочарају.

Гол или асистенција?

– Оба, али изабраћу асистенцију.

Памтиш ли гол Партизану у дресу Чукаричког?

– Памтим, оба.

До када би волео да останеш у Звезди?

– Продужио сам уговор, тако да, ту сам док будем био потребан Звезди.

The post Срнић: Волим што сам Звездин војник и желим још трофеја appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment