Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Мијаиловић: Вратио сам се у Звезду по сан – титулу и Лигу шампиона

Данашњи гост у студију “Звезда ТВ-а”, био је Срђан Мијаиловић са којим смо прочешљали многе занимљиве теме.

Није био напоран тренинг, радили смо горњи део тела у теретани, а на терену је фокус био на тактичком делу, тако сам све издржао без проблема. Додуше, нисам тренирао претходна два дана услед температуре, тако да сам дошао до свежине, али видим по момцима да сам пропустио баш паклене тренинге. Ипак, надокнадићу све. Мада, температура ми је овог пута била савезник – кроз осмех почиње разговор Мијаиловић.

Слободно поподне прија свима, поготово када се овако предано ради.

– Сви су се обрадовали слободном поподневу, опет кажем, нисам тренирао претходна два дана, тако да сам довољно одмарао, али саиграчима је баш значило, причали су ми баш колико је било тешко ова два дана, тако да знам шта ме чека и надокнадићу пропуштено. Сигуран сам да ћемо бити свежи за утакмицу.

Сутра од 15 часова нас чека утакмица са Лехијом, то је прва провера, а Мијаиловић се нада да ће заиграти.

– Видећемо какво је стање сутра и како ћу се осећати. Неколико нас је пропустило тренинге ова два дана услед температуре, али радио сам са екипом јутрос. Верујем да ћу бити спреман сутра за меч и надам се да ћу заиграти. Чекао сам да се сунце врати, па да и ја поново почнем да тренирам. Шалу на страну, али добро је што је време све лепше.

Паклени ритам рада у Анталији се осећа међу играчима…

– Одрадио сам доста тога, заиста смо сви изузетно вредни, били и у Београду, а ево и сада у Анталији. Мало смо и тешки и уморни, тако да тражимо свежину, међутим ово слободно поподне сигурно значи и верујем да ће све то сутра на утакмици да буде добро. Надам се да ћемо одиграти максимално, дати све од себе и да у том случају, резултат неће изостати, иако понављам да смо мало тешки.

Прија Мијаиловићу рад са шефом стручног штаба Милошем Милојевићем.

– Код сваког тренера је систем другачији. Добро радимо под командом шефа Милојевића, сви много више волимо рад са лоптом од сувог трчања, тако да све пролази у најбоље реду. Мене радује што је фокус на лопти и осећам да што сам старији, припреме ми све лакше падају. Баш сам се навикао на све ово.

Посаветовао је младе, али присетио се времена када је он, заједно са Урошем Спајићем, био на њиховом месту.

– Најбитније је да раде, слушају и дају максимум и онда ће све да буде добро. Сећам се кад сам ја био клинац, тачније, пре 10 година смо у овом истом хотелу били Спајић и ја, као најмлађи малтене, ништа нам није тешко падало. Драго ми је што смо поново у Звезди. Мучи га повреда мало, али надам се да ће се што пре вратити и заиграти.

Нема сумње да је ово златно добра Црвене звезде.

– Доста је другачије него што је било тад – озбиљније. Била су то тешка времена за Црвену звезду, али сада су боља и у доброј атмосфери и сјајној ситуацији долазимо на припреме. Надам се да ће то тако и остати.

Снови су јасни – титула и Лига шампиона у Звездином дресу.

– Мени је увек лепо у Звезди. Жалим што нисам у првом мандату освојио титулу, али сад желим то и даћу максимум до краја шампионата да то и остваримо. Нема опуштања. Разлика је 10 бодова, али желимо да будемо максимално фоксуирани за све оно што нас чека. Прво титула, а онда и Лига шампиона, и то ми је такође сан. Ове сезоне, прво место доноси директан пласман, тако да максимално радимо и спремамо се за то. Ако уђемо у Лигу шампиона, обећавам интервју за “Звезда ТВ”, иако знате да бежим од тога. Сад имате моју реч.

Рубрика “Занимљива питања”, прописно је забавила популарног Мићка.

Када си дебитовао за Звезду?

– Пријатељску за први тим сам одиграо код Ратка Достнића на припремама у Словенији, мислим да је 2010. година била. На Маракани је прва утакмица била код Роберта Просинечког, играли смо против Борца из Бањалуке, али званичне не могу да се сетим. Сећам се утакмице, али не и против кога смо играли. Ето, помогли сте ми, Смедерево…

У којој земљи је било твоје прво европско гостовање са Звездом?

– Летонија, против Вентспилса.

Да ли си икада носио капитенску траку у Звезди?

– Јесам! Против Војводине, 2013. године, сећам се добро тога.

Да ли је истина да си побегао са првог интервјуа у Звезди?

– Вероватно јесам. Планирао сам и сад, али сте ме предухитрили.

Да ли је истина да си мајстор у слагању слагалица?

– Нисам, бољи је мој син, више он мени помаже.

Како проводиш слободно време на припремама?

– Па и нема га баш нешто, углавном је то доручак, тренинг, ручак, тренинг, вечера. Кад уграбим мало времена, углавном гледам серије.

Такође, навијачи су имали прилику да кроз рубрику “Ви питате”, сазнају све оно што их занима од Мијаиловића.

Који је твој највећи сан?

– Увек сам желео да играм фудбал и то у Црвеној звезди. Мени је то стварно био сан одувек, јер сам звездаш од малена. Сад је још преостало да освојим титулу, играм Лигу шампиона и онда сам остварио све снове.

Да ли ћеш остати у Звезди до краја каријере?

– Не размишљам толико далеко, али волео бих. Овде сам поникао, сад се и вратио, тако да волео бих да останем, али никад се не зна шта носи сутра. Не зависи ни све од мене, али што се мене тиче – волео бих.

Да ниси фудбалер, шта би био?

– Не знам, нисам размишљао о томе. Успео сам у оном што сам одувек желео, али видећемо шта ћу када завршим каријеру.

Да ли су тешке припреме?

– Не жалимо се, издржаћемо – рекао је Мијаиловић и пожелео и екипи “Звезда ТВ-а” лепше време у наредним данима.

The post Мијаиловић: Вратио сам се у Звезду по сан – титулу и Лигу шампиона appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment