Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иванићева инспирација – Вождовац

Фудбалери Црвене звезде ће у суботу од 14 часова гостовати Вождовцу у оквиру 21. кола Суперлиге Србије, а судећи по учинку у претходним сусретима, том дуелу се највише радује Мирко Иванић.

Наиме, Иванић се на претходних шест утакмица које смо одиграли са Вождовцем уписао по једном у стрелце, тако да је у сјајном низу, а меч у суботу могао би да додатно поправи тај скор, што би нашег наредног ривала сврстало у кош са Младости и Новим Пазаром, екипама којима је везни фудбалер из Бачког Јарка постигао седам голова. Иванићев низ против Вождовца почео је још 20. септембра 2020. године када смо на Маракани остварили најубедљивију победу у тој сезони, а резултат је био 6:0. Тада је Иванић у 57. минуту прихватио лопту на двадесетак метара, и “из колена” погодио даљи угао Прековићевог гола, а осим њега погађали су и Гаврић, Николић, Павков, као и два пута Фалћинели.

Да Иванић уме и главом против Вождовца, показао је 15. марта 2021. године када је његовим поготком дошло до преокрета резултата, а претходно Бен, па затим и Гаврић и Вукановић потврдили победу од 1:4, али и 1. децембра, с тим да је тада меч завршен резултатом 1:0. То значи да је Иванићев погодак директно донео победу Звезди, а једина разлика је што је овог пута асистент био Катаи, у односу на Гаврића.

Срећа прати храбре, а то се показало у мечу 3. марта 2022. године када је Иванићев гађао, а лопта у међувремену закачила дефанзивца Вождовца и завршила у мрежи. Утакмица је завршена резултатом 0:3, а осим Миће, погађали су још Катаи и Охи. Сви се добро сећамо прославе титуле из претходне сезоне, и утакмице на Маракани са Вождовцем, што због фантастичне атмосфере на трибинама којом је обележно то да је Црвена звезда по 33. пут постала шампион државе, али и јер је то утакмица у којој се и Борјан уписао у стрелце.

Ипак, најблиставију партију против Вождовца, Иванић је одиграо ове сезоне. Био је то 13. август 2022. године када је Иванић осим поготка, уписао и три асистенције – Пешићу, Букарију и Бену, а сусрет је завршен резултатом 4:0. Претходно је асистирао у још три наврата, што нас доводи до закључка да на последњих шест утакмица има шест погодака и шест пасова који су претворени у голове.

The post Иванићева инспирација – Вождовац appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment