Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Бекови из Аргентине – талија у дербију

Алекс Виго је четврти Аргентинац у редовима Црвене звезде, али и други који је погодио мрежу вечитог ривала, односно први који је то учинио на дебитантском сусрету црвено и црно-белих. Поред њега, гол против Партизана дао је и Луис Ибањез, што нас доводи до закључка да су аргентински бекови талични за Црвену звезду у вечитим дербијима.

Поред Алекса Вига и Луиса Ибањеза, у Црвеној звезди су играла још два Аргентинца – Ернан Баркос и Пабло Моуче. Занимљива чињеница је да нико од њих нема пораз у вечитом дербију. Највише их је одиграо Луис Ибањез, који на три дербија има две победе и реми, Баркос је против вечитог ривала укрстио копља два пута, а по једном је победио и ремизирао. Пабло Моуче није забележио ниједан наступ против највећег ривала, а Алекс Виго се на најбољи могући начин представио звездашима и остварио победу на дебију уз гол одлуке који је постигао у 5. минуту 169. вечитог дербија. Са друге стране, Луис Ибањез је био прецизан из слободног удараца на 150. јубиларном дербију одиграном 27. фебруара 2016. године. Тада је остварена последња победа на стадиону вечитог ривала, а садашњи капитен Графичара је поравнао на 1:1, да би Хуго Виеира погодио за победу Црвене звезде.

Дакле, када Црвена звезда има Аргентинце на терену против вечитог ривала, нема никаквих разлога за бригу, још ако играју на позицији левог или десног бека, готово је сигурно да ће постићи и погодак.

Подсећамо да ће поводом прославе 78. рођендана Црвене звезде капије стадиона “Рајко Митић” бити отворене на утакмици против Новог Пазара, која се игра у недељу од 16 часова.

The post Бекови из Аргентине – талија у дербију appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment