Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездин низ непобедивости у дербијима

Фудбалери Црвене звезде су у претходне три године били нерешива енигма за екипу вечитог ривала, како у првенству, тако и Купу Србије. Томе сведочи да су црвено-бели у утакмицама које буде посебну инспирацију и празницима српског фудбала непоражени на последњих девет мечева.

Првотимци нашег клуба су у претходних девет утакмица, славили пет пута, док су четири дуела завршена нерешеним резултатом. Када је у питању Куп Србије, црвено-бели су у претходне две сезоне до трофеја стизали уз победе над вечитим ривалом, који је оба пута бачен на колена у самој завршници такмичења.

У националном првенству фудбалере Црвене звезде највећи ривал није поразио од септембра 2019, што је нешто мање од четири године. Да је Маракана неосвојива тврђава потврђује се и кроз утакмице које се сматрају највећим у српском фудбалу, с обзиром да су играчи Црвене звезде непоражени од вечитог ривала на стадиону “Рајко Митић” још од давне 2017. године, готово пуних шест година. Управо у том периоду је и започет импозантни низ од преко 100 утакмица без пораза на домаћем терену.

Инспирација, значај дуела, као и величина клуба чије боје бране су само неки од чинилаца који су утицали на сјајну статистику наших првотимаца, који су уз неупитни фудбалски квалитет, показали да су прави борци који за црвено-беле боје остављају и последњи атом снаге на терену. Потврда за то је и победа (1:0) у 169. вечитом дербију пред 35 хиљада навијача. Фудбалери Црвене звезде су надиграли ривала и на још једној највећој утакмици српског фудбала сачували своју мрежу, као што је то био случај и у претходне четири такмичарске године, када су се сусрети играли на стадиону ”Рајко Митић”.

Подсећања ради, Црвена звезда ће званично прославити 78. рођендан у недељу, 12. марта, на стадиону ”Рајко Митић” од 16 часова против Новог Пазара у оквиру 26. кола Суперлиге Србије. Улаз је бесплатан, а сигурни смо да ће трибине бити пуне, као и да ће звездаши направити још један спектакл на Маракани.

НИЗ БЕЗ ПОРАЗА У ДЕРБИЈИМА:

163. вечити дерби – Партизан – Црвена звезда 1:1
164. вечити дерби – Црвена звезда – Партизан 1:0
Куп Србије 2020/21. – Црвена звезда – Партизан 0:0 (4:3п)
165. вечити дерби – Партизан – Црвена звезда 1:1
166. вечити дерби – Црвена звезда – Партизан 2:0
167. вечити дерби – Црвена звезда – Партизан 0:0
Куп Србије 2021/22. – Црвена звезда – Партизан 2:1
168. вечити дерби – Партизан – Црвена звезда 1:1
169. вечити дерби – Црвена звезда – Партизан 1:0

The post Звездин низ непобедивости у дербијима appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Aca LJotic мар 5, 2023 at 23:18

Odlicno Svaka Cast i da samo ovako nastavimo niz nepobedivosti i u narednim Vecitim Derbijima.

Reply

Leave a Comment