Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Убедљива победа одбојкашица Црвене звезде против ТЕНТ-а

Брзо и лако за свега 64 минута одбојкашице Црвене звезде савладале су ТЕНТ максималним резултатом на домаћем терену. Од старта утакмице диктирале су темпо изабранице Ратка Павличевића, мада су прва три поена припала гошћама. Ипак, тргле су се црвено-беле и брзо је на семафору било 8:5. Успеле су гошће из Обреновца да смање на 11:8, али то је било све што су им одбојкашице Црвене звезде дозволиле. Уследила је серија од шест поена и убедљиво вођство од 17:8.

Гошће су покушале да пруже отпор расположеним одбојкашицама Црвене звезде, али Клегер, Стојић, Живојиновић и Ћировић потрудиле су се да први сет окончају са 25:13.

У другом сету водила се велика борба све до 8:8,а онда су домаће заиграле офанзивно, поново је фантастична била Клегер, па је врло брзо на семафору било 13:9. Успеле су да смање гошће на 13:11, међутим против Божице Марковић и три везана аса Ане Живојиновић нису могле ништа. Нису испуштале предност до краја сета црвено-беле и другу деоницу су рутински привеле крају.

Само донекле мало неизвесности виђено је у трећем сету. ТЕНТ је повео са 3:6, ипак нису се предавале црвено-беле, па су уз четири везана поена прешле у вођство.

Ломио се трећи сет све до 20:18, када је тренер Црвене звезде затражио тајм-аут.

Уследила је опет офанзива црвено-белих, преко Живојиновић, Стојић и Клегер за 24:19. Када се очекивао крај, ТЕНТ је везао три поена, а последњи победоносни Црвеној звезди донела је Ана Клегер за 25:22.

Најефикаснија у тиму Црвене звезде била је управо Кубанка Ана Клегер, која је на крају имала 21 поен.

Црвена звезда – ТЕНТ 3:0 (25:13,25:15,25:22)

Хала: Вождовац на Бањици. Гледалаца: Александра Баланџић и Јована Вуковић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Живојиновић 15, Ђурђевић (либеро), Матеска, Марковић 7, Ћировић 4, Клегер 21, Чанак 1, Стојић 15.

ТЕНТ: Поповић 1, Шушић 1, Кричковић, Цветковић 3, Куртагић 3, Малешевић 7, Мијатовић 7, Цикућ-Деанс 6, Јарамазовић 1, Гочанин, Видачић 4.

The post Убедљива победа одбојкашица Црвене звезде против ТЕНТ-а appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment