Moja Crvena Zvezda
КошаркаНајновије

Сплит пао у последњој четвртини, Ивановић незадовољан приступом појединих играча

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу Сплита на свом паркету у оквиту 26. кола АБА лиге резултатом 83:74.

Велика борба је виђена у прве три деонице меча када су се екипе смењивале у вођству. Гости су константно били у резултатском егалу. Црвено-бели су у последњој четвртини на крилима Недовића направили серију 16:2 којом су стигли до убедљиве предности (79:63) коју су одржавали до краја утакмице.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Филип Петрушев са 25 поена уз шест скокова док је Немања Недовић убацио 15 поена, од тога 12 у последњој четвртини.

Госте је предводио Шанон Шортер који је убацио 21 поен уз шест асистенција.

На терен се после дуже паузе вратио капитен Црвене звезде Бранко Лазић.

Тренер Црене звезде Душко Ивановић је након меча био незадовољан приступом појединаца у свом тиму.

„Вечерашња утакмица је требало да има другачији ток али поновило се, као и много пута ове године, опуштање неких играча и неодговорна игра. Морали смо да чекамо последњу четвртину да би победили. Недостајала је агресивност и у одбрани, а нарочито у нападу. Не могу да прихватим да неко може да има већи мотив од мојих играча. То не могу да разумем. Како моји играчи могу да немају мотив да играју за Звезду. Било коју утакмицу. Не могу да разумем играча да изађе на званичну утакмицу и да игра без мотивације. Није утакмица била како сам предвидео. Требало је да играју неки играчи који нису играли, да играју више и ухвате ритам за плеј-оф који долази, али није испало како смо планирали.

Тренер црвено  – белих се осврнуо и на чињеницу да ће у следећем периоду имати мало више времена за одмор и тренинг.

“Тај период морамо да искористимо да се играчи мало рекуперирају и да побољшамо игру. Морамо то да искористимо на најбољи могући начин“ – закључио је Душко Ивановић.

До почетка плеј офа наше кошаркаше очекују два заостала меча јадранске лиге, где ће гостовати Морнару (20.04) и Цедевита Олимпији (24.04).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СПЛИТ 83:74 (23:21, 16:15, 24:25, 20:13)

Црвена звезда: Вилдоза 3, Лазаревић 4, Кампацо 9, Митровић, Лазић 3, Мартин 6, Добрић 5, Ивановић 2, Илић 7, Недовић 15, Марковић 4, Петрушев 25

Сплит: Саливен 18, Гиздавчић, Калајжић 10, Тишма 8, Руњић 4, Вуко, Шортер 21, Јукић, Перкушич, Нелсон 13

Повезане вести

Leave a Comment