Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

АБА У19: Јуниори Црвене звезде други на овогодишњем турниру у Лакташима

Јуниори Црвене звезде освојили су друго место на овогодишњем У19 турниру АБА лиге који је одржан у Лакташима пошто су у финалу поражени од екипе Меге резултатом 94:81.

Прилично изједначена утакмица у којој су црвено-бели који су одиграли врло тешку и исцрпљујућу утакмицу касно синоћ против вршњака Игокее, решена је у последњој деоници у којој је екипа коју са клупе предводи Бранко Јоровић просто остала „без даха“,

Нову одличну партију у дресу Црвене звезде пружио је Никола Топић. Убележио још један дабл-дабл са 20 поена и 10 асистенција, а чак 15 пута је био на линији пенала и погодио 14 слободних бацања. Није га хтео шут за три (0/7), па је сусрет окончао са индексом 26. Наставио је млади плејмејкер да доминира против вршњака, иако је константно био мета одбране ривала, што потврђује и велики број пенала, па је на крају заслужено уврштен и у идеалну петорку завршног турнира.

Андрија Вуковић је био кључни играч уз Топића у преокрету који је екипа Бранка Јоровића направила у трећој деоници. На крају је био и први стрелац екипе са 21 поеном, а ухватио је и седам скокова за индекс корисности 24.

Двоцифрен је уз њих био само Лазар Гачић са 12 поена. Филип Радаковић је имао солидну ролу у трећој деоници, али је убацио само шест поена, док је Лазар Гагић убацио два од прва три шут са дистанце, али је потом промашио шест тројки (укупно девет поена).

Црвено-бели су подсетимо на путу до другог места победили екипе СЦ Дерби и МЗТ (квалификациони турнир у Чајетини), а онда место у финалу обезбедили победом над екипом Игокее 82:72.

The post АБА У19: Јуниори Црвене звезде други на овогодишњем турниру у Лакташима appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment