Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Самоуверени пред дербије

Омладинце, кадете и млађе кадете Црвене звезде у викенду који следи очекују вечити дербији, а тренери и дечаци који се читаве недеље спремају за највећу утакмицу српског фудбала, верују у позитиван исход. Омладинци ће у недељу у 11, кадети у 13 часова и 30 минута, а млађи кадети, дан касније, од 11, истрчати на мегдан вечитом ривалу.

Омладинска селекција гостује црно-белима у оквиру 24. кола домаћег првенства, а шеф стручног штаба, Зоран Рендулић и капитен екипе, Стефан Пиргић имају висока очекивања пред најбитнију утакмицу у досадашњем току сезоне и верују да ће наставити са добрим партијама и на омладинском вечитом дербију.

Што се тиче утакмице у недељу, сигурно да ћемо не само на њој, него на свакој следећој до краја првенства ићи на победу и гледати да задржимо ниво игре са последња три меча. Сигурно да је за наше само поуздање ово много битна утакмица. Не гледамо на табелу, имамо свој циљ. Ћутимо, радимо и надамо се повољном исходу. Они су можда у благој психолошкој предности због стања на табели, али сваки дерби доноси нешто ново. Битно нам је да изгледамо као тим, да промовишемо што више играча. Овај дерби ће додатно показати ко је спреман за сениорски фудбал, тако да су нам то главни циљеви, уз резултат, који се подразумева када сте у Црвеној звезди – речи су Зорана Рендулића уочи предстојећег омладинског вечитог дербија.

Као Црвена звезда, највећи клуб са ових простора, увек идемо на победу, тако да ћемо дати све од себе да дођемо до тријумфа. Добра смо екипа, осећа се одлична хемија на терену и ван њега, а у последње три утакмице смо показали да можемо да играмо на високом нивоу и на нама је да наставимо овим ритмом. Пред нама је утакмица која се чека целе сезоне и сви верујемо у победу и оно што радимо на тренинзима. Очекивања су увек највише, јер играмо у Звезди – закључио је Стефан Пиргић.

Кадети Црвене звезде су се победом над Чукаричким у 22. колу домаћег шампионата вратили на врх табеле и пуни самопоуздања дочекују меч који може много да донесе црвено-белима. Биће то права борба за лидерску позицију у оквиру 24. кола, која може и да одлучи шампиона Кадетске лиге Србије, а шеф стручног штаба Слађан Николић и заменик капитена, Вељко Милосављевић истичу да имају много мотива пред овај меч.

Што се тиче дербија, сама реч говори о каквој се утакмици ради. Сви знају колико за нас значи меч против Партизана. Пре нешто више од недељу дана смо савладали Чукарички, али то је иза нас. Веома битна ствар је што су тада момци показали карактер, били дисциплиновани, добро одиграли и заслужено смо победили до тада лидера табеле. У недељу нас очекује слична утакмица као против екипе са Бановог брда, тежак меч, али спремни смо. Имамо велику жељу да победимо, имамо јаку мотивацију, с обзиром да смо слабије одиграли дерби у јесењем делу сезоне. Очекујем пре свега добру игру, дисциплину, велику борбу и победу. Да се сви заједно радујемо после утакмице – рекао је Слађан Николић.

Атмосфера у екипи је као и увек одлична. Одиграли смо добру утакмицу против Чукаричког, славили смо резултатом 2:0 и даћемо све од себе да поновимо позитивне ствари са тог меча. Сада нас очекује вечити дерби и пуни самопоуздања идемо на гостовање највећем ривалу. Победа би нам дала ветар у леђа за наставак сезоне. Идемо корак по корак, после дербија имамо још пет утакмица до краја Кадетске лиге Србије, коју верујемо да ћемо освојити – додаје Вељко Милосављевић.

Нешто бољу позицију у односу на изабранике Слађана Николића имају млађи кадети Црвене звезде, који се налазе на лидерској позицији са шест бодова предности у односу на црно-беле, али уз меч више. У оквиру 23. кола лиге, изабраници Милорада Вилотића гостују вечитом ривалу и имају прилику да направе озбиљну разлику у односу на другопласирану екипу, али шеф стручног штаба истиче да је поред победе битно и како екипа изгледа, док капитен, Вук Рогановић верује у своје саиграче.

Утакмица са Партизаном увек донесе нешто више од других. Међутим, наша припрема за ту утакмицу се не разликује у односу на остале, јер пре свега гледамо нас и приоритет нам је развој наших играча. Наравно да свако ко је члан Црвене звезде жели да победи у дербију, али важан је и начин на који се долази до пебеде. Тражићемо да се пре свега поштују принципи, захтеви и идеја, на томе инсистирамо из недеље у недељу. Резултат је за нас пре свега играч спреман за први тим Црвене звезде, а победе ће доћи уз правилан развој играча – истакао је Милорад Вилотић.

Очекивања су као пред сваку утакмицу највећа могућа. За нас је једина опција победа, с обзиром да играмо у Звезди. Што се тиче екипе, атмосфера је заиста сјајна и чврсто верујемо да ћемо славити у понедељак и показати да смо најбоља екипа у лиги – закључио је Вук Рогановић.

The post Иза југа Маракане – Самоуверени пред дербије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment