Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездаши на позајмици – Голови Радуловића и Станића

Викенд за нама, када је реч о позајмљеним фудбалерима Црвене звезде, прелепим погоцима обележили су Андрија Радуловић и Петар Станић.

Феноменална партија Андрије Радуловића је крунисана на прави начин, голом у финишу меча који је био вредан важна три бода за Радник. Прихватио је лопту момак рођен у Котору на 30 метара од гола противника, а када су сви очекивали да ће послати завршни пас, Радуловић је нанизао три играча Напретка и послао лопту у мрежу. Погодок је постигао десном ногом, условно речено “слабијом”, а соло продором је показао класу и индивидуални квалитет. Током сусрета је изводио прекиде, одличном контролом лопте стављао у велике проблеме противничке дефанзивце, а уз то је делио кључна додавања стварајући саиграчима гол шансе. Пуних 90 минута на терену провео је и Урош Лазић, а овог пута је играо у везном реду. Имао је изразиту офанзивну улогу у тиму, с обзиром да је у три наврата упутио ударац према голу противника. У свакој ситуацији је намучио голмана гостујуће екипе, те је Напредак могао прими погодак већ у првом делу игре. Разигравао је саиграче са средине терена и показао велику дозу пожртвовања кроз дуел игру.

Владимир Лучић је као позајмљен фудбалер Црвене звезде у редовима Чукаричког имао право наступа против свог матичног клуба. Ушао је средином другог дела игре на терен уместо Луке Аџића и одмах направио разлику. Фудбалска интелигенција која га краси је лако била уочљива голим оком посматрача. Остварио је максималан учинак у ваздушним дуелима, а према статистици високе проценте је остварио у прецизним додавањима, дрбилинзима и дуелима. Приметан је био и сјајан преглед игре, који је реализовао кроз одлично комбиновање са саиграчима по левом боку. Међутим, у моменту када је ушао у игру резултат је малтене већ био решен.

Немања Мотика скупља минуте у дресу Аустрије Лустенау, а овога пута је на терену провео 36 минута у сусрету који је завршен резултатом 4:4. У тренутно када је ступио на терен његов тим је имао заостатак од једног гола, а допринос кроз продоре и дриблинге је на крају уродио плодом да гост на утакмици стигне до бода. Питер Олањинка је са друге стране такође извукао један бод на утакмици Фортуна лиге у дресу Славије из Прага. Иако није имао учинак у виду гола или асистенције, својим покушајима, кретњом у последњој трећини терена, дриблинзима и центаршутевима је био један од доминантнијих играча у пољу. Терен је напустио после нешто више од сат времена игре.

Плејмејкер крушевачког Напретка – Никола Кнежевић је према статистичкој платформи ИнСтат остварио индекс 200 на дуелу против Радника. Као један од најкреативнијих играча на терену делио је лопте саиграчима и сакривао је када се налазила у његовим ногама. То поткрепљује чињеница да је од пет дриблинга исто толико пута успевао да “превари” противника, а имао је чак 95 посто тачних додавања што значи да је малтене играо без грешке. Утакмица је била егал, али на крају је ипак Радник голом у последњем минуту однео победу.

Минуте у ремију Младост ГАТ-а против Јавора у Ивањици имали су Илија Бабић и Јован Митуљикић. Управо је Звездин близанац заменио брзоногог Бабића у 80. минуту. Такође, Никола Глишић је био један од најзапаженијих актера меча са Графичаром, који је завршен резултатом 0:0, али је ИМТ успео да се пласира у Суперлигу.

Минуте нису уписали Поповић, Гордић, Панков, Лукић, Саного, Станковић, Стаменић и Фалко.

ЗВЕЗДАШИ НА ПОЗАЈМИЦИ:

Никола Глишић (ИМТ) – 90 минута у ремију Графичаром (0:0)
Урош Лазић (Радник) – 90 минута у победи над Напретком (0:1)
Никола Кнежевић (Напредак) – 90 минута у поразу од Радника (0:1)
Петар Станић (Спартак) – 17 минута у победи над Колубаром (0:3)
Андрија Радуловић (Радник) – 90 минута у победи над Напретком (0:1)
Владимир Лучић (Чукарички) – 31 минут у поразу од Црвене звезде (4:0)
Немања Мотика (Аустрија Лустенау) – 36 минута у ремију са Рида (4:4)
Јован Митуљикић (Младост ГАТ) – 10 минута у ремију са Јавором (0:0)
Питер Олањинка (Славија Праг) – 61 минут у ремију са Харлецом Кралове (1:1)
Илија Бабић (Младост ГАТ) – 80 минута у ремију са Јавором (0:0)

The post Звездаши на позајмици – Голови Радуловића и Станића appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment