Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Лековић 2027!

Црвена звезда чува своје благо и показује да је младост будућност, с обзиром на то да је данас у просторијама клуба, сарадњу на још четири године продужио талентовани Стефан Лековић.

Дефанзивац рођен 2004. године је сјајним партијама током сезоне показао да је пред њим светла будућност и да ће у годинама које долазе чинити окосницу одбране и бедем испред гола Милана Борјана. Изузетна техника, креација из последње линије, али и фантастична скок игра, као и бескомпромисност коју је показао када је у Бачкој Тополи, а потом и против Чукаричког, практично са гол-линије успео да интервенише и спречи погодак, само додатно потврђују да је Лековић штопер за велика дела. Звездино дете је са осмехом продужило уговор.

Драго ми је што смо сачували мрежу и победили Вождовац, а продужетак уговора сматрам као награду за партије које пружам током сезоне. Захвалан сам стручном штабу на указаном поверењу и надам се да сам испунио, и да ћу тек испунити очекивања свих у клубу у наредним годинама. Значи ми указано поверење, јер сам Звездино дете и знам како ствари функционишу, с обзиром да сам цео живот на Маракани. Сматрам да сам у овој години напредовао као човек пре свега, али и као играч, тако да сам сигуран да ћу у будућности бити све бољи на терену. Што се тиче тих интервенција на гол-линији, не планирам да будем голман, али волим да помогнем екипи – уз осмех ће увек расположени Лека.

У друштву Лековића, били су председник клуба Светозар Мијаиловић, али и спортски директор Митар Мркела који је бираним речима говорио о даровитом дефанзивцу.

Лековић је Звездино дете из Омладинске школе које је прошлог лета прикључено првом тиму и већ је показао да има озбиљан квалитет. Одиграо је доста минута током ове сезоне и заслужио је да добије нови уговор. У Звезди има прилику да ради са добрим стручњацима, те да у тиму наступа са играчима који имају много искуства у домаћем првенству, Европи и репрезентацији. Игра са Ераковићем, Драговићем, Милуновићем, играће и са Спајићем, тако да има добре услове и окружење за правилан развој. Лековић је један од оних који су добили шансу током пролећа, а верујем у њега као и у све остале младе са минутима у актуелној такмичарској години да имају лепу перспективу и да су будућност клуба – рекао је Мркела.

Лековић је прошао дословно све млађе селекције Црвене звезде и у клубу је од петлића, освајавши кадетско, а затим и омладинско првенство Србије, да би се потом искалио у Графичару. До сада је 17 пута наступио за први тим и уписао погодак, на пријатељском сусрету против Аустрије Луштенау.

The post Лековић 2027! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment