Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

,,Стара дама” као генерална проба пред полуфинале купа!!!

Након пласмана у полуфинале купа Србије, а затим и победе на ,,Крову” против младе екипе Вождовца, фудбалере Црвене звезде очекује дерби против ,,Старе даме” српског фудбала, екипе Војводине, коју ће фудбалери црвено-белих из Београда угостити на стадиону ,,Рајко Митић” у оквиру петог кола плеј-офа Моцарт Суперлиге Србије, а меч је на програму у суботу од 18 часова и 30 минута.

Иако су се после ,,Танталових мука” и пенал рулета заслужено пласирали у полуфинале купа Србије, фудбалери Црвене звезде, наставили су свој низ непобедивости на суперлигашким теренима, победом на екипом Вождовца од 2:0, головима Александра Пешића и младог Јована Мијатовића, везавши тако 58 утакмицу без пораза или још сликовитије, 561 дан нису осетили горчину пораза, низ који нема нико у свету.
А сутра ће покушати да упишу и 112 узастопни меч без пораза на трави ,,Маракане” и да победом над екипом Војводине, направе лепу увертиру пред полуфинални меч купа Србије против екипе ТСЦ-а, који је на програму следеће среде у Бачкој Тополи.

Након завршене јесење полусезоне у којој су заузели пето место, са два бода мање од четверопласиране екипе Чукаричког и шест бодова мање од трећепласиране екипе ТСЦ-а из Бачке Тополе, фудбалери Војводине након припрема у Анталији, везали су чак петнаест утакмица без пораза, што се одавно није десило клубу из Новог Сада.
Осам победа у свим такмичењима ( Колубара 3:0, Раднички Ниш 4:1, Чукарички 3:2, Партизан 2:1, Нови Пазар 2:0 и 4:0 и Вождовац 2:0) и седам ремија ( Црвена звезда 1:1, Младост Лучани 1:1, Радник 1:1, ТСЦ 1:1, Јавор 1:1, Вождовац 0:0 и Раднички 1923 2:2) уз изборен пласман у полуфинале купа ( Раднички Ниш 1:0) био је биланс Новосађана овога пролећа до меча против екипе Чукаричког која је у прошлом колу била боља, славивши са 1:0, голом искусног Марка Доцића са беле тачке.
Међутим и поред пораза на Бановом Брду, циљеви ,,Старе даме” у овој сезони се не мењају и поред обезбеђеног изласка на европску сцену на јесен, а то је да свима буду тврд орах и да се што боље спреме за изазове који су пред њима ове јесени, стога треба очекивати добро нашпанован тим, који не одустаје од што бољег пласмана у првенству и који као и Црвена звезда жели пласман у финале купа Србије, где их очекује нови дуел са Чукаричким, како би обезбедили прилику да се боре за нови трофеј којим би заокружили за њих успешну сезону.
Свесни су у редовима Војводине да их сутра очекује тежак и захтеван меч, пошто ће наспрам себе имати најквалитетнијег могућег противника у нашој земљи, који ће желети да се пред својим навијачима искупи за реми у првом колу пролећног дела, као и да направи лепу увертиру пред дуел са екипом ТСЦ-а у полуфиналу купа Србије, али се ипак надају изненађењу о чему је говорио и тренер Новосађана, Радослав Батак:

  •  Пред нама је дерби против Црвене звезде која у овој сезони није изгубила утакмицу. Војводина је последњу утакмицу на „Маракани“ одиграла добро и није изгубила, што би и овог пута био наш циљ. С обзиром на то да нас и у среду очекује тешка утакмица у полуфиналу Купа Србије, а након тога меч са Партизаном. Морамо да будемо економични паметни и у том смеру, јер смо Европу обезбедили кроз првенство. Желимо да прођемо у финале Купа и у овом тренутку је већи акценат на то. Што се тиче играчког кадра, немамо озбиљнијих повреда. Милошевић се вратио након повреде у Нишу, имамо неколико ровитих, али видећемо након последњег тренинга – рекао је Батак.

Он верује да је сваки противник победив ако довољно верујеш и бориш се до краја. 

  •  У фудбалу и у животу је све могуће, колико верујеш и колико можеш. Звезда ће сигурно желети да остане непоражена до краја, али ако Војводина понови резултат из прошлог сусрета, то би био добар исход пред утакмицу у среду – закључио је Батак.

Нема сумње да ће Радослав Батак покушати да нападне и да изненади Црвену звезду, иако су за то искрено шансе минималне, тако да треба очекивати најјачи расположиви састав Војводине у овом тренутку.
Место на голу резервисано је за некадашњег ђака Барселоне, младог Лазара Царевића.
На позицији десног бека углавном је Милан Лазаревић, док уз леву аут линију делује некадашњи фудбалер Звезде и капитен екипе искусни Стефан Ђорђевић.
Штоперски тандем чине Урош Витас и Немања Љубисављевић, док неће бити изненађење уколико место у срцу одбране заузме и интернационалац из Малија, Мамадоу Траоре.
Испред одбране делује млади Мирко Топић углавном у пару са Дејаном Зукићем.
Испред поменутог двојца биће још један бивши фудбалер Звезде, Вељко Симић, док су  бочне позиције резервисане за Николу Чумића и Филипа Малбашића. На месту класичног центарфора је Немања Николић. Има шеф стручног штаба Војводине широк избор квалитетних играча, а своју шансу са клупе чекаће млади Урош Кабић, затим Ив Барај, Иван Вукичевић, Урош Николић…

Након тридесет и четири одиграна кола фудбалери Војводине налазе се на петој позицији са 61 освојеним бодом, три мање од четверопласиране екипе Партизана, те седам у односу на Чукарички и ТСЦ.
,,Стара дама” је ове сезоне остварила шеснаест победа, тринаест ремија и само пет пораза.
Екипу предводе Никола Чумић са дванаест голова и четири асистенције, Урош Николић са осам голова и три успешна додавања, те Вељко Симић са седам голова и четири асистенције.
Филип Малбашић је уписао шест голова и пет асистенција, док је Немања Николић постигао четири и наместио шест голова.

Београдски и новосадски црвено-бели до сада су се сусрели 208 пута.
,
,Стара дама“ важи за један од клубова са којима је Звезда одиграла највише утакмица. Београдски црвено-бели излазили су као победници из 119 дуела, резултат је био нерешен 49 пута, а Новосађани су славили на 40 утакмица.
Занимљива чињеница је да је лопта затресла мрежу чак 608 пута, а гол разлика је на Звездиној страни и износи 392:216. Последњи сусрет Црвене звезде и Војводине је одигран 4. фебруара ове године у оквиру 20. кола Моцарт Суперлиге Србије на пролећној премијери нашег клуба.
Дуел на Маракани је завршен резултатом 1:1, а меч је протекао у знаку легенде Црвене звезде – Синише Михајловића од кога су се званично на тај дан опростили сви звездаши. Остаће забележено да је Александар Катаи прелепим лоб ударцем постигао једини гол за београдске црвено-беле средином првог дела игре.

Са друге стране фудбалери Црвене звезде настављају да померају границе и постављају нове рекорде на домаћој сцени.
Меч против Војводине представљаће идеалну прилику да се тај низ настави, али и да се направи лепа увертира пред полуфинале купа Србије, где црвено-бели желе да наставе свој поход ка трећој дуплој круни у низу, што до сада никоме није пошло за руком на нашим просторима.

Пред дуел са екипом Војводине, тренер фудбалера Црвене звезде, Милош Милојевић, изнео је своја очекивања:

  •  Свакако да представља додатни мотив, али мотив је увек да се победи свака утакмица и то се не мења никад, ни пред сутрашњи меч против Војводине, која је у једној јако доброј серији. Очекујем добру утакмицу у којој ће уживати и навијачи – истакао је Милош Милојевић. 

Милојевић је нагласио да неће одмарати играче због предстојећег полуфинала Купа Србије.

  •  Нећемо одмарати играче, до краја сезоне имамо још пет евентуалних утакмица. Мислим да смо толико добро радили и тренирали да и без тренинга и одмора, можемо пет утакмица да одрадимо и да играмо са једанаесторицом. Никада до сада нисмо играли само са 11 играча, нећемо ни сада, задовољни смо младим играчима, тако да нећемо ни њих превише спутавати. Пробаћемо да нађемо добар баланс, да не буде то млади или стари, већ да буде тим који је компетитиван из респекта пре свега према нама и чињеници да желимо победу, а и према противнику као што је Војводина, која је у врху табеле. 

Похвалио шеф стручног штаба Црвене звезде младог Јована Мијатовића и најавио да се може наћи у тиму и против Војводине. 

  •  Може, свако од њих 25 може да се нађе у тиму. Видећемо шта је најбоље за њега. Мислим да смо јако добро дозирали његову игру, некада није толико паметно да игра превише, играће колико буде био спреман. Битно је да се он добро осећа и да је добро радио после постигнутог гола против Вождовца, то му повећава шансе да игра и сутра. 

Присетио се Милош Милојевић и претходне утакмице коју су црвено-бели одиграли против Војводине, али се и није сложио са представником медија да је екипа из Новог Сада играла отворено. 

  •  Мислим да нисмо били на истој утакмици. Пошто нису играли отворено, већ били већи део утакмице испред свог шеснаестерца и покушавали контрама да нас угрозе, из једне јесу. Мислим да је првих 35 минута било најбоље одиграних, поред утакмице против ТСЦ,  али пошто се све базира на резултату, свакако јесу одиграли добру утакмицу и узели нам бод на Маракани. Очекујем их и сутра, агресивне, добре након изгубљене лопте, да буди директни, имају играче који су веома директни у нападу, тако да мислим да нити ми њих можемо, нити они нас могу да изненаде. 

Интересовао је медије и разлог изостанка Алекса Вига на претходним утакмицама.

  •  Изостанак је из разлога што смо хтели да ротирамо, хтели смо да пробамо да видимо да ли можемо да добијемо од Лазара неке ствари више него што смо добијали од Вига, нешто смо добили, нешто нисмо. Мислим да су квалитативно веома близу један другог и то им и олакшава и отежава, да могу да играју и један и други. 

Имао је поруку шеф стручног штаба црвено-белих за све који се интересују да ли ће видети Спајића на терену на утакмици против Војводине. 

  •  То је питање, на које ћете добити одговор када дођете на утакмицу, бодрите Спајића и аплаудирате му. 

Одговорио је и да ли ће Азаров бити прва опција на позицији левог бека до краја сезоне.

  •  Прва или друга није битно. Битно је шта нам треба у којој утакмици. Имамо два лева бека, њега и Родића. Знамо какве квалитете поседује Милан Родић и да је доста уморан након три или четири године играња без замене. Имамо тај луксуз да у неким утакмицама можемо да га одморимо, негде нам треба, негде више Азаров, то су све неке тактичке ствари – закључио је Милош Милојевић.

Главни судија меча биће Дејан Трифковић. Помагаће му Јован Грујић и Оливер Петровић.
Четврти судија меча је Андрија Стојановић.
У ВАР соби ће седети Момчило Марковић и Милош Караџић.

Директан пренос утакмице са стадиона ,,Рајко Митић” између фудбалера Црвене звезде и Војводине можете да пратите на програму телевизије Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 18 часова и 30 минута.

Улаз за децу до дванаест година биће бесплатан.

 

Повезане вести

Leave a Comment