Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездини кадети бриљирали на Европском првенству

Седморица кадета Црвене звезде су представљала национални тим Србије до 17 година на Европском првенству у Мађарској, а међу њима су Вељко Милосављевић, Виктор Стојановић, Давид Ђурић, Андреј Петровић, Андрија Максимовић, Вељко Вукојевић и Адем Авдић. Млади фудбалери су одличним партијама и завидним учинком допринели успеху наше земље.

Најзапаженији на готово свим дуелима од Звездиних бисера на протеклом Европском првенству је био Андрија Максимовић, који је постигао два поготка на четири утакмице.

– Пре свега, сјајан је осећај учествовати на великом турниру бранећи боје наше земље. Привилегија је постићи два гола против великана као што су Италија и Шпанија. Оба поготка сам посветио својој породици.

Вељко Вукојевић је такође пружао запажене партије, а затресао је мрежу у четвртини финала против Пољске.

– Показали смо велики карактер и да знамо да играмо против најбољих. Најлепши осећај је постићи погодак у битном мечу за своју државу и због тога ћу настави да дајем максимум и задржим репрезентативни ниво.

Андреј Петровић је био најбољи асистент међу Звездином децом на турниру, наместио је два поготка у поразу од Пољске, а постигао је и ефектан гол против Словеније у првом колу.

– Фалило нам је мало среће. Из одличне атмосфере у клубу, коју смо пренели на репрезентацију, су дошле победе. Наравно сви фудбалери су показали сјајан индивидуални квалитет. Била ми је изузетна част да представљам своју земљу и клуб.

Константан у стартној постави у тиму Александра Луковића био је и млади леви бек Давид Ђурић.

– Осећај је неописив учествовати на Европском првенству и бранити Србију. Свако дете које тренира фудбал има жељу да се нађе на оваквим турнирима, а ми смо пробали да на најбољи начин прикажемо своју земљу. Пружили смо сјајне партије против Италије и Шпаније, али је срећа недостајала за пласман у полуфинале.

Капитен репрезентације на већини мечева на Европском првенству био је Вељко Милосављевић.

– Европско првенство је било одлично за све нас, а мени је била част и привилегија да као капитен предводим своју земљу на оваквим мечевима и дао сам све од себе да оправдам поверење стручног штаба и саиграча. Борили смо се, играли са великим самопоуздањем, што нам се на крају и исплатило.

Виктор Стојановић је такође показао завидан квалитет носећи дрес репрезентације Србије.

– Бити у екипи на великом такмичењу је невероватно, носим само лепе утиске и успомене, с обзиром да смо се пласирали међу осам најбољих екипа на Старом континенту. Да смо прошли даље играли бисмо са Немачком, која је и освојила Европско првенство, због тога остаје жал.

Да буде део националног тима је имао задовољство и талентовани Адем Авдић.

Осећај је невероватан бранити боје своје земље, а својим залагањем ћу се потрудити да се и у будућности нађем међу најбољим играчима Србије у свом узрасту. Комплетна сезона била је сјајна за мене – закључио је Авдић.

Подсећања ради, репрезентација Србије узраста до 17 година се на најбољи могући начин приказала на Европском првенству у Мађарској, те је прво прошла тешку групу са Шпанијом, Италијом и Словенијом, а онда је на несрећан начин испала од Пољске у четвртфиналу резултатом 3:2 примивши погодак у последњем минуту. Међу изабраницима Александра Луковића налазило се седам фудбалера Црвене звезде рођених 2006. и 2007. године.

The post Звездини кадети бриљирали на Европском првенству appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment