Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда Меридианбет у крцатој Арени убедљива против Асвел-а!

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Асвел у првој утакмици нове сезоне Евролиге резултатом 94:73.

У крцатој “Штарк Арени” црвено-бели су одиграли сјајну утакмицу, кренули силовито ношени сјајном атмосфером отворили су утакмицу шутем за три поена 6-6 и практично већ тада усмерили утакмицу у правом смеру. Предност је из минута у минут расла до максималних +22, али је екипа АСВЕЛ-а показала да је чврст ривал, претила је француска екипа у другом полувремену пришла и на -12 али су црвено-бели увек узвраћали тројкама или добрим решењима у нападу.

Сјајној атмосфери при повратку у највећу дворану на Балкану допринела су многа позната лица, наши Бориша Симанић, Новак Ђоковић, па Стефан Марковић који је добио овације на полувремену и дрес као успомену на сјајне две године у црвено-белом дресу!,

Најефикаснији је у победничкој екипи био Шабаз Нејпир са 21 поеном, док је Рокас Гедраитис додао 17. Код Асвела је Жофри Ловерња имао 18 поена, а по 13 су додали Скот, Де Коло и Луваву-Кабаро.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – АСВЕЛ 94:73 (29:18, 23:13, 17:24, 25:18)
Београдска арена.
Гледалаца: око 19.000;
Судија: Фернандо Роша, Кармело Патернико, Пјотр Пастусјак.

Црвена звезда Меридианбет: Лазаревић -, Теодосић 3, Ханга 7 (4ск, 3ас, 2ук), Митровић 9, Лазић 6, Симоновић 14, Нејпир 21 (5/8 за три), Тоби -, Илић 5 (5ск), Недовић 12 (3ск, 3ас), Гиедраитис 17 (5ск, 4ас, 2ук), Кузмић -.

АСВЕЛ: Скот 13, Ли 7 (9ас, 3ск, 2ук, 4из), Ловерњ 18 (6ск), Луваву 13, Дало -, Е. Џексон -, Де Коло 13 (5ас), Егбуну 7, Фал -, Ндијаје -, Ноам -, Ф. Џексон 2.

Тренер Душко Ивановић: „Веома битна утакмица и победа за нас. Сваки пут је прва утакмица тешка и опасна. Све смо направили позитивно, одиграли смо одлично полувреме, уз изузетне проценте шута за три поена. Победили смо, али је јасно да морамо да будемо бољи, морамо да напредујемо. Неће сваког дана бити овакви проценти шута“, рекао је Ивановић и додао:

“Играчи су били свесни колико је ово била опасна утакмица. Имали су изузетну енергију на терену, у првом полувремену заиста одлични. Била су три-четири заиста тешка пропуста, али у следећим утакмицама морамо да поправимо нашу одбрану. Морамо много боље у одбрани и стрпљивије у нападу“ рекао је Ивановић на конференцији за новинаре.

Црвено-беле у недељу очекује дерби 2.кола АБА лиге против Цедевита Олимпије у промењеном термину од 19.45 часова у Арени, а наредни меч у Евролиги црвено-беле очекује у Каунасу наредног петка.

Извор: сајт КК Црвена звезда

Повезане вести

3 comments

krvavi zvezdas-DE окт 6, 2023 at 11:16

AKO SE NE IŽIVLJAVA NEDOVIĆ ŠUTIRANJEM TU JE TEODOSIĆ…I TO ME UŽASNO NERVIRA..A KAD NJIH DVOJE IGRAJU U POSTAVI IMAMO UVEK PAD

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 6, 2023 at 11:15

KAD JE ILIĆ POGODIO TROJKU SVE MI JE BILO JASNO,ALI OVO JE SA 17 TROJKI SAD BILO I MOZDA JOS JEDNA U SEZONI..OSIM GEDRAITISA NEMAMO TAKVE ŠUTERE I MALO NEJPIR

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 6, 2023 at 11:13

KAD JE LEPO UVEK TREBA POHVALITI..ZA VEČERAS SVAKA ČAST,SVE JE BILO PERFEKTNO

Reply

Leave a Comment