Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездин поход на четврти Куп у низу

Црвена звезда је три године апсолутни владар домаћег фудбала, са максималних шест трофеја (три првенства и три Купа). У одбрану најмасовнијег такмичења у Србији улазимо као фаворити против „трећелигаша“ – Трајала, док се меч игра у среду од 15 часова у Крушевцу, а ми ћемо се осврнути на претходне три сезоне у којима смо успевали да освојимо Куп Србије.

Последњи пораз у најмасовнијем такмичењу у нашој земљи, Звезда је доживела сада већ давног 10. јуна 2020. године. Од тада, везали смо 15 утакмица у Купу без пораза – остварили смо 12 победа и три ремија, након којих смо били бољи у пенал серијама. Прва победа у низу, остварена је 16. новембра 2020, а Звезда је након преокрета била боља од Златибора на Маракани резултатом 4:2. Уследило је гостовање Раду и опет преокрет – 1:2. У четвртини финала 2020/21 дочекали смо ИМТ, тада учесника Прве лиге Србије и уписали рутинску победу – 3:0. Последњи степеник пред финале била је екипа Радника из Сурдулице, коју смо дочекали на стадиону „Рајко Митић“ и победили са 2:1. У великом финалу смо на домаћем терену одиграли утакмицу против црно-белих, а након 120 минута без голова, приступило се извођењу једанаестераца. За Звезду су тада били прецизни Милан Родић, Радован Панков, Никола Крстовић и Вељко Николић, док је херој био Милан Борјан, који је укротио два пенала за коначних 4:3. Ово је био први Куп који је Црвена звезда освојила још од 2012. године, односно прва дупла круна од 2007. године.

Куп такмичење 2021/22 смо отворили победом у Инђији резултатом 0:1 у шеснаестини финала. Осмина нам је донела нову пенал серију, с обзиром да је меч на Маракани против Радничког из Ниша завршен без погодака. Поново је јунак био наш тадашњи капитен – Милан Борјан који је укротио чак четири пенала Нишлијама, док су за нас погађали Катаи, Иванић и Канга. У четвртфиналу смо дочекали ТСЦ на стадиону „Рајко Митић“ и славили са 4:0, да бисмо у последњој препреци пред финале декласирали Нови Пазар са 8:0, такође на домаћем терену. Финале је поново спојило Црвену звезду и Партизан, другу годину за редом. Сјајну фудбалску приредбу су нам пружили тада изабраници Дејана Станковића, а Александар Катаи доказао да је један од најбољих фудбалера нашег клуба у 21. веку. Резултат након 90 минута игре је гласио 2:1, док је двоструки стрелац био управо Звездин Магико постигавши два прелепа поготка за другу дуплу круну у низу.

Црвена звезда је Куп Србије прошле сезоне стартовала 29. септембра 2022. године, када је гостовала у Шапцу домаћој Мачви у оквиру шеснаестине финала најмасовнијег домаћег такмичења и славила са 0:2. Уследила је осмина финала и ново гостовање Прволигашу, а дочекала нас је екипа Радничког из Сремске Митровице 15. марта, а у нимало лакој утакмици, Звезда је славила резултатом 1:3 након преокрета. У четвртфиналу Купа Србије, црвено-бели су гостовали Напретку у Крушевцу 3. маја, дан након великих трагедија које су задесиле нашу земљу. Атипичан је био амбијент на стадиону ”Младост”, јер најватренији навијачи нашег клуба нису желеле да присуствују на мечу из поштовања према породицама настрадалих. Након 90 минута фудбала није било голова, те се приступило извођењу једанаестераца. У пенал серији, резултат је гласио 2:4 у корист наше екипе, а са беле тачке били су прецизни редом Марко Ракоњац, Иракли Азаров, Јован Мијатовић и Осман Букари, док је херој био поново Милан Борјан са два одбрањена пенала.

Полуфинале националног Купа донело нам је сусрет између лидера и другопласиране екипе на табели Суперлиге Србије у том тренутку, а Црвена звезда је поново била гост, као и на претходним мечевима прошле сезоне, док је овога пута домаћин био ТСЦ у Бачкој Тополи, 17. маја. Крајњи резултат након 90 минута фудбала је износио 0:3 у корист наше екипе, која се по трећи пут за редом нашла у финалу најмасовнијег домаћег такмичења. Црвена звезда је први пут у Купу у сезони 2022/23 била домаћин у финалу, када је дочекала Чукарички, 25. маја ове године. Гледали смо тада драматичну утакмицу у којој је први до предности дошао гостујући тим, али су изабраници Милоша Милојевића показали због чега су најбољи на територији своје државе и преко јунака – Александра Пешића дошли до преокрета (2:1) и по трећи пут за редом се окитили пехаром Купа Србије.

Нико никада до нашег клуба није освојио три везане дупле круне, те самим тим Црвена звезда има нову историјску прилику да овај успех понови и четврти узастопни пут, а почетак одбране Купа Србије стартује сутра у 15 часова у Крушевцу када ћемо гостовати Трајалу.

The post Звездин поход на четврти Куп у низу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment