Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда победила у Железнику, нови тренер Сферопулос кренуо победом

Кошаркаши Црвене звезде савладали су ФМП у Железнику резултатом 83:72, у мечу четвртог кола АБА лиге. Пред 3500 гледалаца у дворани у Железнику, нови тренер Јанис Сферопулос тако је дебитовао победом у којој је Милош Теодосић уз 11 поена имао и 10 асистенција.

Сенку на залсужену победу црвено-белих у којој је нови тренер испорбао све снаге, бацила је повреда капитена Бранка Лазића у последњем минуту меча када је наш капитен добио снажан ударац у ревра.

АБА лига. 4. коло:
ФМП – Црвена звезда 72:83
16:21, 17:20, 23:20, 16:22
Судије: Игор Драгојевић, Александар Милојевић, Крешимир Катић
Хала: Железник ФМП Арена 3000 гледалаца

Црвено-бели су тако задржали максималан учинак у регионалном првенству (4-0).

Чврста утакмица коју су црвено-бели контролисали у већем делу, али је ФМП успео да у другој половини треће четвртине смањи, а онда почетком последње четвртине и да поведе поведе.

Екипа Црвене звезде је ипак одбила налет домаћина добром одбраном и серијом 10:0.

Најефикаснији у редовима победника био је Милош Теодосић, који је имао дабл-дабл – 11 поена и 10 асистенција. По 10 су убацили Дејан Давидовац, Шабаз Нејпир, који је имао и осам додавања, Далибор Илић (6ск) и Јаго дос Сантос (5ас).

Црвена звезда Меридианбет: Теодосић 11, Ханга 5, Давидовац 10, Митровић 8, Лазић 7, Нејпир 10, Тоби 9, Боломбој 1, Илић 10, Гедраитис 7, Кузмић /, Дос Сантос 10

Јанис Сферопулос: – Прво пре него што ћу причати о мечу рећи ћу да ми је велика част што сам тренер тако великог клуба као што је Црвена звезда. Желим да се захвалим на томе председнику Човићу и управи. Десило се јако брзо и желим да кажем да веома поштујем господина Ивановића који је велики тренер и сјајна особа. Он је тим оставио у јако доброј ситуацији. У Црвеној звезди морамо да се боримо за наш клуб, а наши фанови ће нас подржавати у добру и злу. Желим да кажем да је тешко играчима да се адаптирају на новог тренера у току сезоне. До сада смо само једном тренирали, а за сада сам јако задовољан свиме што сам видео. Прво напором и трудом, а друго офанзивним делом игре. Јако сам срећан због 31 асистенције коју смо имали и овако желимо да играмо. Увек као тим, не као индивидуалци. Дефанзивно мроамо да се побољшамо, али ћемо полако покушавати да то променимо. Још је рано причати о адаптацији тима на моју филозофију – рекао је између осталог нови тренер Црвене звезде Меридианбет наконпрве победе на клупи нашег клуба.

Већ у четвртак екипу очекује утакмица 5.кола Евролиге са Партизаном у Београдској Арени.

The post Црвена звезда победила у Железнику, нови тренер Сферопулос кренуо победом appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

4 comments

krvavi zvezdas-DE окт 23, 2023 at 22:27

POD HITNO NAM TREBA 5 IGRAČA,I TO ŠUTERA..OSIM GEDRAITISA KOJI PO NEKAD POGODI MI VISE NEMAMO TROJKAŠA..A SVAKA EKIPA IMA BAR 4-5 TROJKAŠA..BEZ TOGA SE NE POBEDJUJE NI CRNOKOSA IZ NIŠA

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 23, 2023 at 22:26

I NARAVNO DA ĆE NAS GLODARI POSLE SENZACIONALNOG GUBITKA OD MEGE POCEPATI U OBE TEKME KAO KESU

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 23, 2023 at 22:25

POD HITNO OTERATI TEODOSIĆA,NEJPIRA,HANGU…TRI BITANGE I NEZNALICE

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 23, 2023 at 22:24

nije do trenera,mozda 10%, istina je ipak da su ovo igrači preslabi a prekupo plaćeni

Reply

Leave a Comment