Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда квари ,,Трактор”!!!

Вратили су се црвено-бели из Немачке уздигнута чела, али и суморних лица јер нису успели да освоје прве бодове на гостујећем терену откад се такмиче у новом формату Лиге Шампиона.
Међутим времена за тугу нема, него је фокус пребачен на домаћи шампионат где ће наши фудбалери до реванш меча са Лајпцигом одиграти три првенствене утакмице.
Прва у низу биће гостовање младој екипи ИМТ-а у оквиру 13. кола Моцарт Суперлиге Србије, а меч је на програму у суботу од 18 часова и 30 минута.

Након што им је у сезони 2021/22 измакао пласман у Суперлигу у последњем моменту, пошто је у мечевима баража екипа Новог Пазара била успешнија захваљујући ,,голу у гостима”, популарни ,,Трактористи” нису дозволили да им се и у наредној понови иста судбина.
Супериорно су изборили премијерни наступ у друштву најбољих освојивши прво места са једанаест бодова вишка у односу на места која воде у бараж.

Да би се у новој сезони представили у што бољем светлу и да би били што конкурентнији не би ли и наредне сезоне задржали суперлигашки статус, одговорни у редовима ИМТ-а били су вредни током летњег прелазног рока.
Из Црвене звезде стигао је трио Милош Гордић, Никола Глишић и Седрик Чарлс.
Един Ајдиновић стигао је из Вождовца, Страхиња Чарапић из ТСЦ-а, а Стефан Николић из Партизана.
Казахстански интернационалац Александар Зуев стигао је из руске Премијер лиге где је наступао за екипу Крила Совјетов, док се Зарија Ламбулић након епизоде у бугарској екипи Берое вратио на суперлигашку сцену. Виктор Живојиновић је стигао из нишког Радничког, Бојан Вукмировић из екипе 1. Мај Рума, док је искусни Јагош Вуковић био без клуба.
У међувремену клуб су напустили Милорад Којић (Дубочица Лесковац), Дејан Видић (Слога Добој, БиХ), Стефан Стефановић ( Раднички Сремска Митровица), Ален Стевановић (Јамшхедпур, Индија), Немања Гајић (Хајдук Београд), Никола Новић (Бродарац), Дарко и Стефан Стојановић, Принц Укачукву, Леонтије Васић и Ирван Зулфић (Текстилац), Марко Блажић, Александар Стевановић, Матија Вујовић и Павле Огњеновић (Ушће Нови Београд) и Александар Гајинов (Формат Мартин, Словачка).

Одисеја на највећој фудбалској сцени у нашој земљи отворена је поразом од Спартака у Суботици (2:1), иако је ИМТ током целог сусрета био бољи ривал.
Уследио је реми против Вождовца (2:2), чиме је уписан и први историјски бод за ,,Трактористе”.
Да би у наредна два кола стигле и прве победе (Нови Пазар 4:3, Чукарички 3:0), чиме се ова генерација уписала у клупску историју. Међутим, опијени слављем заборавили су да највећа сцена не прашта лежерност.
Прво им је ТСЦ узео меру (1:0), да би иако су имали предност од два гола до седамдесетог минута, успели да изгубе од Партизана (3:2), уз неколико контраверзних одлука на њихову штету.
Док је Раднички из Ниша заокружио кризни период ,,Тракториста”, славивши минималним резултатом 1:0.
Да би затим уследио период добре игре која није до краја испраћена резултатима, пошто су уписали само једну победу против Радничког 1923 (1:0), реми против Радника (1:1), уз два пораза од Војводине (2:1) и панчевачког Железничара (3:1) иако су током тих сусрета били равноправан ривал.

Након једанаест одиграних кола ИМТ заузима једанаесту позицију са једанаест освојених бодова, уз негативну гол разлику 16:18.
Екипу предводе браћа Луковић.
Млађи Милош је постигао пет голова уз једну асистенцију, док је старији Лука, као и Никола Глишић постигао три првенствена гола. Млади Никола Вукић се два пута уписао у стрелце, док је Виктор Живојиновић постигао један гол уз три асистенције.

За очекивати је да тренер ИМТ-а, Небојша Јандрић, црвено-белима супростави следећих једанаест фудбалера:

Гордић – Глишић, Вуковић, Савић, Ћирковић – Вукић, Крстић – Радочај, Л. Луковић, Стаменић – М. Луковић

Наш клуб је одиграо до сада само један званичан меч против популарних “Тракториста”.
Било је то у марту 2021. године када смо се састали у оквиру 1/4 финала Купа Србије. Славили су изабраници тадашњег тренера Дејана Станковића са сигурних 3:0.
Мрежу младог Катића погађали су Александар Катаи, Дијего Фалћинели и Филипо Фалко.

Са друге стране нема много времена у ритму среда – субота за плакање над ,,проклетом судбином”.
Наши фудбалери се враћају поражени из Немачке и имају за чим да жале, међутим у пакленом ритму који је пред нама, најважнији је следећи противник, а то је млада екипа ИМТ-а са Новог Београда која је дебитант у друштву најбољих.
Нереалан заостатак на табели у односу на највећег ривала, проткан нашом лошом формом и падом самопоуздања, са једне стране, те честим ,,јако сумњивим околностима” са друге, довели су нас у ситуацију да немамо права на грешку када су у питању првенствени окршаји.
Верујемо да ће наша екипа да настави тренд дизања форме, пошто нас у среду очекује ,,европски дерби” у домаћем првенству, када ћемо у одложеном мечу осмог кола, дочекати екипу ТСЦ-а из Бачке Тополе. 

Пред дуел против ИМТ-а, шеф стручног штаба Црвене звезде, Барак Бахар изнео је своја очекивања:

  • ИМТ је одличан тим. Умели су да направе проблеме многим екипама са којима су се састали. Такође играју добар пресинг, као и одбрану. Свесни смо да ћемо морати да се припремимо квалитетно за утакмицу, уз максималан фокус, како бисмо остварили жељени резултат – истакао је Барак Бахар. 

    Није желео да открије Барак Бахар који играчи ће почети утакмицу.

  • На то питање ћу моћи да одговорим након тренинга. Најбоље је да сачекамо и видимо како се ко од играча осећа и коме је потребно још опоравка након дуела у Лиги шампиона. 

Истакао је стратег наше екипе да ће моћи да рачуна на све играче. 

  • Сви су здрави, али ћу након тренинга моћи да видим ко се осећа свежије и одморније, а коме ће значити да у утакмицу против екипе ИМТ уђе са клупе. 

Није желео тренер нашег клуба да пореди играче који наступају на позицији нападача – Ендиајеа и Мијатовића. 

  • Нема потребе за поређењем играча. Сви играју и добијају одређену минутажу. Такође, вредно тренирају, дају све од себе, заиста обојица раде врхунски. Мијатовић је дуго у клубу, он овде одраста и свакако ће у наредним мечевима добијати шансу.

Говорио је израелски стручњак и о Жан Филипу Красоу. 

  • Сваки играч има успоне и падове, када је реч о игри у току сезоне. Красо је много помогао екипи на почетку шампионата, наравно верујем да ће тако и наставити. Очекује се од њега да то чини и у будућности, као и да ће бити на терену. Верујемо у њега. 

Похвалио је Барак Бахар младог Косту Недељковића. 

  • Не жалим због одлука, некада је за младе играче боље када уђу у игру са клупе. Такође иста ситуација је са Мијатовићем и Лучићем, доста су помогли екипи и на тај начин смо постигли гол, а мало је недостајало и да стигнемо до изједначења у тешкој утакмици. Недељковић је већ играо у домаћем шампионату, а свакако га можете очекивати на терену. Са друге стране Мијаиловић је играч који може да игра на много позиција, моћи ћемо да га видимо не само на десном беку, већ и другим местима, с обзиром да је он веома важан играч за екипу. 

Истакао је шеф стручног штаба да ће у наредном периоду црвено-бели радити на унапређењу одбране. 

  • Не желим да поредим сезоне, јер свака је прича за себе. Не бих се враћа уназад и причао много о прошлости. Свестан сам да Црвена звезда прима више голова него што је пожељно. Против Јавора смо са друге стране играли одличну одбрану, али смо из једног шута примили погодак. Желимо да унапредимо и тај сегмент игре – закључио је Барак Бахар.

Главни судија меча између ИМТ-а и Црвене звезде биће Јован Шегрт.
Помагаће му Никола Обрадиновић и Петар Радић.
Четврти судија је Андрија Стојановић.
У ВАР соби ће седети Павле Томић и Милан Минић.

Директан пренос утакмице између ИМТ-а и Црвене звезде, можете да пратите на телевизији Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 18 часова и 30 минута.

Повезане вести

2 comments

krvavi zvezdas-DE окт 28, 2023 at 22:07

HAHHA..OBRISALI KOMENTAR STO SAM REKAO ISTINU NA ŠTA LIČI NAS TIM

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 28, 2023 at 20:55

E TEŠKO NAMA I TRAKTORIMA..PA MI SMO DNO DNA,BEDA I NEMOĆ

Reply

Leave a Comment