Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Велики преокрет за велику победу Црвене звезде у пуној Арени!

Кошаркаши Црвене звезде победили су Бајерн у Београду резултатом 74:68 у оквиру шестог кола Евролиге.

Евролига, 6. коло
Црвена звезда – Бајерн Минхен 74:68
(12:19, 21:16, 20:24, 21:9)

Хала: Штарк Арена (Београд) гледалаца 19500
Судије: Емилио Перес (Шпанија), Микеле Роси (Италија), Серхио Силва (Португалија)

Пред скоро 20 хиљада гледалаца у пуној Београдској Арени наш тим стигао је до друге победе у ЕЛ.

Црвено-беле је до тешког али потпуно заслуженог тријумфа водио Милош Теодосић са 16 поена (3/5 за два, 2/6 за три) и 11 асистенција за 27 минута на паркету,

Пратили су га Лука Митровић (шест скокова) и Шабаз Нејпир са по 11 поена. Јаго Дос Сантос је имао осам поена, три скока и две асистенције, али је бразилски плејмејкер окончао фантастичну последњу деоницу црвено-белих одлучујућом тројком којом је Црвена звезда отишла на +4 у финишу и обезбедила победу.

Код Бајерна Карсен Едвардс је имао 16 поена и по три скока и асистенције. Леандро Болмаро га је пратио са 12 поена, шест скокова и четири асистенције.

Очекивано тврда утакмица која је била изузетно важна за оба тима, црвено-бели су губили и 14 поена разлике током треће деонице, али су постепено топили тај заостатак а онда заиграли у последњој онако како нови тренер Сферопулос жели: појачали су одбрану и убрзали напад и дошли до потпунпог преокрета и вођства које нису испуштали до самог краја од 61:60…

Црвена звезда Меридианбет: Лазаревић, Теодосић 16п,11ас, Ханга 3, Давидовац 5, Митровић 11, Симоновић, Нејпир 11, Тоби 7, Боломбој 8, Гедраитис 5, Кузмић, Дос Сантос 8.

Бајерн: Вајлер-Беб 5, Франсиско 5, Едвардс 16, Гифи, Бонга 12, Болмаро 12, Обст 3, Ибака 10, Херис, Бранковић, Букер 5, Гилеспи.

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Јанис Сферопулос: – Желим да честитам играчима на победи. Ово је њихова победа, јер су дали срце, дали све од себе и борили се до краја како би добили меч. Као што знате, тим је под великим притиском и због тога смо били нервозни на почетку, машили зицере, слободна бацања, отворене шутеве… Сви су желели победу, да све прође како треба, да уђу у победнички мод и због тога је било нервозе. Причали смо на полувремену, рекли да морамо да будемо фокусиранији на кошарку и радимо просте ствари. Видели сте како се утакмица окренула и каснили смо 14 поена. Након тога смо показали карактер и то ми се највише свиђа. Нису одустали, борили су се до краја. Одбрана је у последњих 15-16 минута била одлична, постигли су 9 поена у последњој четвртини. Добили смо меч уз одличну одбрану. Нисмо много поена постигли, али имали смо доста опција и могло је то да буде боље. Сада је најважнији психолошки део. Ова победа ће помоћи и идемо даље. Још смо на почетку, срећни смо због победе, али морамо много да напредујемо. Да играмо са више самопоуздања и енергије. Када је тако, све је боље. Желим да одам поштовање навијачима и захвалим им се. Подржали су тим у веома тешкој утакмици. Били су шести играч, терали играче да добију један одличан тим као што је Бајерн – рекао је Сферопулос.

Црвено-бели ће већ у недељу у дербију 6.кола АБА лиге дочекати Будућност у Београдској Арени. Утакмица почиње у 19 часова.

The post Велики преокрет за велику победу Црвене звезде у пуној Арени! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment