Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездаши на каљењу – Севнула левица Кнежевића

Млади фудбалери Црвене звезде који се налазе на каљењу су бележили нове партије у дресу тимова за које тренутно наступају. У викенду иза нас се поново конкретним учинком издвојио талентовани Никола Кнежевић, који је увећао лични биланс постигавши пети гол у сезони.

Нове бравуре на голу ИМТ-а гледали смо од стране Милоша Гордића, који је још једном суверено стајао између статива. Гости са Новог Београда су однели убедљиву победу у Крушевцу, а иако Гордић није имао превише посла током меча своје задатке је обављао без премца. Од старта сезоне одиграо је 12 утакмица, док је на три оставио мрежу нетакнутом. Још једна партија продорног Николе Глишића, који је неуморно шпартао крај десне аут линије. Офанзивно се често природавао нападима, док је дефанзивно одлично стајао на терену. Мало је недостајало Урошу Лазићу да направи позитиван резултат против тренутно лидера на табели. Млади десни бек је био један од запаженијих актера утакмице, пре свега у дефанзивним сегментима игре, али ништа мање није учествовао у нападима домаћег тима.

Никола Кнежевић блиста ове сезоне, јер поред гола који је постигао у дресу Црвене звезде против Трајала, редовно погађа за екипу са Карабурме. Тако је било и у викенду иза нас, када је против Мачве стигао до четвртог гола у Првој лиги Србије. Искористио је везиста рођен 2003. године лопту на другој стативи, а потом резантним ударцем из прве левом ногом послао лопту у контра угао. Игру ОФК Београда је креирао и Никола Митуљикић, који је на терену провео 63 минута. Вештим дриблинзима је скривао лопту од противника и претио ударцима са дистанце у првом полувремену. По тешким временским условима дефанзивне задатке су обављали штопер Александар Ђермановић и десни бек Огњен Мимовић, који су одиграли цео меч.

Офазивни везни фудбалер Јегор Пруцев је у дресу Цеља претрпео пораз од Олимпије минималним резултатом на домаћем терену. Млади Рус је често у завршници претендовао да постигне погодак и био највећа претња гостујућем саставу. Високи центарлни бек Стефан Лековић је одиграо 90 минута за Виљареал Б у поразу “Жуте подморнице”. Нема дилеме да се дефанзивац рођен 2004. године усталио у стартној постави шпанског тима, а упркос поразу популарни Лека је одиграо партију на високом нивоу.

Звездаши на каљењу:

Милош Гордић (ИМТ) – 90 минута у победи над Напретком (0:4)
Никола Глишић (ИМТ) – 81 минут у победи над Напретком (0:4)
Огњен Мимовић (ОФК Београд) – 90 минута у победи над Мачвом (2:1)
Стефан Лековић (Виљареал Б) – 90 минута у поразу од Спортинг Хихона (0:3)
Александар Ђермановић (ОФК Београд) – 90 минута у победи над Мачвом (2:1)
Урош Лазић (Нови Пазар) – 90 минута у поразу од Партизана (0:1)
Никола Кнежевић (ОФК Београд) – 90 минута у победи над Мачвом (2:1)
Никола Митуљикић (ОФК Београд) – 90 минута у победи над Мачвом (2:1)
Јегор Пруцев (Цеље) – 85 минута у поразу од Олимпије (0:1)

The post Звездаши на каљењу – Севнула левица Кнежевића appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment